Klarendal
Zoeken in
Nieuwsberichten
Informatiepagina's

Zomer in Klarendal

Van de redactie

De zomer komt er aan, binnenkort sluiten de scholen en wijkt iedereen uit naar andere delen van de wereld. Ook de webredactie van Klarendal en wijkwinkel zal een tijd niets van zich laten horen. Maar niet zonder even het seizoen afgerond te hebben.

Helaas is in maart vrijwillig buurtmeester Toon Lubbers overleden. Hij betekende veel voor het reilen en zeilen in de wijk. Maar het leven in Klarendal ging wel gewoon door. De bouw van het MFC is van start gegaan, de werkgroep Klarendal 2021 werkt hard aan een nieuwe wijkvisie voor onze toekomst, daarbij komt er helaas vooralsnog géén Wijkservicecentrum voor ouderen, Klarendal zal wel een aantal nieuwe namen op de plattegrond krijgen en de Nacht van de Mode was weer een groot feest in de wijk met veel nieuwsgierige mensen. 

Maar Klarendal werkt tijdens de zomermaanden wel gewoon door aan weer een groot festival. In september vinden we het tijd om eens uit te pakken; we zijn zover gekomen met het oppoetsen van de wijk, tijd voor een feestje! Tegen die tijd zullen Kunstbedrijf Arnhem en het Huis van Puck verhuisd zijn naar de Menno van Coehoornkazerne. Tegen die tijd zullen Hotel ModeZ en café Caspar (@Caspar_Arnhem) onder in de wijk hun eerste gasten hebben ontvangen. Tegen die tijd is ook Galerie Plaatsmaken klaar met het verbouwen van hun pand naast de molen.

Dit gezamenlijke feest heeft de naam KLARENDAL MASKERADE gekregen en is vooralsnog online te vinden op Facebook en op Twitter (@KlarenMaskerade). Die dagen vieren ook organisaties als Bouwspeelplaats de Leuke Linde feest met bijvoorbeeld het jaarlijkse wijkontbijt, pakt traditiegetrouw in dit weekend Wijken voor Kunst uit, is er een Klarenmarkt op de Klarendalseweg en nog veel meer…

Dus schrijf 14, 15 en 16 september alvast in de agenda! Wijkkrant Klarendal die zojuist van de drukker is gekomen, heeft er al een hele middenpagina aan kunnen besteden. In september zullen meer details over dit weekend voor iedereen beschikbaar zijn. 

Voor nu iedereen een fijne zomer en tot in augustus!

Onze laatste nieuwtjes

De webredactie van Klarendal.nl probeert hier zo zorgvuldig mogelijk relevante berichtgeving voor en over de wijk Klarendal te publiceren.

Ook nieuws of initiatieven te melden dat voor buren en buurtgenoten belangrijk of interessant kan zijn? Meld het ons!