Klarendal
Zoeken in
Nieuwsberichten
Informatiepagina's

Manifest van de Actieve Bewoner

Het Landelijk Samenwerkingsverband Aandachtswijken organiseerde op 10 december zijn Landelijke Bewonersdag. Thema: “Tijd voor je wijk”, doel: samen werken aan een manifest om te overhandigen aan de minister. Hoofdlocatie van de dag: Eusebiuskerk.

Klarendal droeg op twee manieren bij aan het middagprogramma. Vanuit de Wijkwinkel werd verteld wat voor rol de vele vrijwilligers spelen voor de leefbaarheid van de wijk, stichting Wijken voor Kunst ging in gesprek over de rol die ze vervullen door kunst als middel bieden om te verbinden. Deze programmaonderdelen  – aangeboden aan zo’n 30 mensen van de in totaal 600 bezoekers – moesten de redactie (foto) van input voorzien om tot het Manifest van de Actieve Bewoner te komen.

Voor een completer verslag van deze dag verwijzen we graag naar Arnhem.dichtbij. Na alle voorbereidigen, een intensieve dag, een minister op bezoek, wil het LSA natuurlijk dat dit manifest lokaal zo goed mogelijk onder de aandacht komt. Ook Klarendal wil dat: we mogen dan op nummer 2 staan van de veertig Krachtwijken als succesvolle aanpakwijk, het blijft een aandachtsgebied. Actieve bewoners zijn al jaren bezig en willen graag doorpakken!

Onze laatste nieuwtjes

De webredactie van Klarendal.nl probeert hier zo zorgvuldig mogelijk relevante berichtgeving voor en over de wijk Klarendal te publiceren.

Ook nieuws of initiatieven te melden dat voor buren en buurtgenoten belangrijk of interessant kan zijn? Meld het ons!