Klarendal
Zoeken in
Nieuwsberichten
Informatiepagina's

Nieuwe eigenaar van Molen de Kroon

van de redactie

In het voorjaar portretteerde Wijkkrant Klarendal in aanloop naar deze verkoop al eens alle "mannen van de Molen". Afgelopen vrijdag volgde het officiële moment.

Stichting Vrienden van de Gelderse Molen was sinds 1974 eigenaar, Molen de Kroon werd ik 1988 ook nog eens een monument. De overdracht was dus niet zomaar een overdracht van vastgoed, maar er werd een monument van de ene stichting aan de andere overgedragen.

De notaris somde nog even de afspraken op: Volkshuisvesting Arnhem is dan eigenaar, maar er is een ‘overeenkomst van bruiklening’ waarin staat dat de oude eigenaar de molen blijft exploiteren alsof ze nog steeds eigenaar zijn. Volkshuisvesting heeft de akte, de lasten en de risico’s, maar geen sleutels.

Afgevaardigde van de huidige eigenaar Volkshuisvesting Berry Kessel benadrukte nog eens: "Als woningcorporatie zijn we ook verantwoordelijk voor de woonomgeving die het woongenot verhoogt. Molen de Kroon is onlosmakelijk met Klarendal verbonden en wij zijn dolblij met deze overeenkomst; de molen is alleen mooi als hij ook draait en hij draait alleen door de enthousiaste club die het kloppend hart van de molen is."

Foto: bestuurslid Froukje Witteveen, notaris van Dirkzwager met akte, molenaar Erica Peters, voorzitter Gerrit Pol, oud voorzitter dhr. Cambier van Nooten en Berry Kessels als nieuwe eigenaar Volkshuisvesting. Meneer Cambier van Nooten overhandigde de nieuwe eigenaar een originele tekening van Dick Caderius van Veen voor op het kantoor van Volkshuisvesting.

Onze laatste nieuwtjes

De webredactie van Klarendal.nl probeert hier zo zorgvuldig mogelijk relevante berichtgeving voor en over de wijk Klarendal te publiceren.

Ook nieuws of initiatieven te melden dat voor buren en buurtgenoten belangrijk of interessant kan zijn? Meld het ons!