Klarendal
Zoeken in
Nieuwsberichten
Informatiepagina's

Groen licht voor MFC Klarendal

Al jaren worden er plannen gesmeden voor een Multi Functioneel Centrum voor de wijk op het oude Menno van Coehoornkazerne terrein. Maar in september kwam er in het nieuws dat er het één en ander heroverwogen moest worden.

Op een druilerige ochtend van woensdag 21 december, kwamen wethouder onderwijs Luuk van Geffen, projectleider Karel Stolk, bewoners en de pers bijeen om de uiteindelijke beslissing aan te horen; groen licht – het MFC komt er!

Van Geffen: “We hebben alle risico’s nog eens exact in beeld gebracht. We bouwen immers niet voor de leegstand. Het blijkt verantwoord om het MFC te bouwen. Als we een kleiner ontwerp hadden moeten maken, hadden we één tot twee jaar vertraging opgelopen en extra kosten moeten maken.” Ook de culturele bestemmingen van het kazernegebouw ingevuld door Volkshuisvesting Arnhem (het Kunstbedrijf en het Huis van Puck) en de vele sportaccomedaties die in de planning lagen, zijn toegevoegde waardes om tot uitvoering over te gaan.

Wanneer de bouw exact start, is nog niet bekend. Het doel is om aan het einde van 2013 te openen.

Bekijk ook het filmpje van Kanaal 13 en een kort bericht op de digitale versie van de Gelderlander

Onze laatste nieuwtjes

De webredactie van Klarendal.nl probeert hier zo zorgvuldig mogelijk relevante berichtgeving voor en over de wijk Klarendal te publiceren.

Ook nieuws of initiatieven te melden dat voor buren en buurtgenoten belangrijk of interessant kan zijn? Meld het ons!