Klarendal
Zoeken in
Nieuwsberichten
Informatiepagina's

Landelijke Bewonersdag 10 december

“Bewoners krijgen een sleutelrol bij het vergroten van de leefbaarheid in hun wijk,” zegt minister Donner. Onder welke voorwaarden pakken wij die rol op? Wat is er nodig om die verantwoordelijkheid te kunnen dragen. Wat moet er veranderen of juist hetzelfde blijven op het gebied van ruimte, zeggenschap, budget, ondersteuning?
Die voorwaarden verzamelen we bij het LSA. Op 10 december gaan we schrijven, schrappen en schaven. Om dit te doen verdelen we ons in drie groepen: verslaggevers, redacteuren en ‘debaters’.  Samen komen we tot het Manifest van de actieve bewoner. En nog tijdens de dag reiken we hem uit aan minister Donner!”

(bron: lsabewoners.wordpress.com)

Op zaterdag 10 december komen actieve bewoners uit heel het land naar Arnhem om samen te werken aan het Manifest van de Actieve Bewoner. De verslaggevers, redacteuren en debaters verspreiden zich over Arnhem om zich te laten prikkelen door bewonersinitiatieven.

In Klarendal/Sint Marten zullen (vooralsnog) stichting Wijken voor Kunst en De Groene Vos verslaggevers en redacteuren ontvangen om hen van input voor het Manifest te voorzien.

Kijk voor meer informatie op de speciaal opgezette website voor deze dag en download hier ook de uitnodiging.

Deze landelijke bewonersdag wordt ondersteund door gemeente Arnhem, Vivare, Volkshuisvesting en Portaal.

Onze laatste nieuwtjes

De webredactie van Klarendal.nl probeert hier zo zorgvuldig mogelijk relevante berichtgeving voor en over de wijk Klarendal te publiceren.

Ook nieuws of initiatieven te melden dat voor buren en buurtgenoten belangrijk of interessant kan zijn? Meld het ons!