Klarendal
Zoeken in
Nieuwsberichten
Informatiepagina's

Alexander Pechtold bezoekt Klarendal

Van de redactie

“Werkbezoek aan #Klarendal Arnhem. Wijk en ik hebben elkaar al jaren geadopteerd” tweet Alexander Pechtold (fractievoorzitter van D66) op maandagochtend tijdens de wandeling door de wijk. Feitelijk is hij adoptiepoliticus van Klarendal, een initiatief van het Landelijk Samenwerkingsverband Aandachtswijken (LSA). Politici van verschillende partijen uit de Tweede Kamer hebben een eigen wijk toebedeeld en houden actief contact met de bewoners. Door het project ervaren landelijke politici wat goed en fout gaat met het wijkbeleid van de overheid en wordt de kloof tussen politici en bewoners verkleind, zegt het LSA. Het project Wijkadoptie Kamerleden bestaat al 15 jaar, Alexander Pechtold ontfermt zich sinds 2007 over Klarendal. Maandag 21 november deed hij zijn vierde werkbezoek.

“Ik zie verschillende bekende en onbekende gezichten” zegt hij bij zijn entree in de wijkwinkel aan de Klarendalseweg. Voor de vorm wordt er tijdens een kopje koffie een voorstelrondje gedaan waarbij door bewoners gelijk al zorgen worden geuit met betrekking tot de bezuinigingen. “Trots op wat we hebben bereikt, tegelijkertijd bang voor de toekomst” aldus Ron Onstein, voorzitter van bouwspeelplaats de Leuke Linde. Hij vraagt nader naar het beleid van minister Donner en hoe de kamer hier in staat. Maar er is niets vanuit Den Haag waar Alexander Pechtold de betrokken bewoners blij mee kan maken: “Dit kabinet heeft aanpakwijken absoluut niet als speerpunt, het zijn gure tijden.”

De wandeling door de wijk maakt o.a. een stop in School III aan Onder de Linden; een basisschool uit 1906 die er al jaren leeg of gekraakt bij stond, die Volkshuisvesting Arnhem recent heeft gekocht en momenteel aan het opknappen is. Bestemming: dokters- en fysiotherapiepraktijken, woonmanager Berry Kessels licht over dit gezondheidscentrum toe. Omroep Gelderland was in de buurt.

Alexander Pechtold: “Ik zie hier concreet de dingen van Haags beleid in de praktijk; ik mis in Den Haag de concrete dingen, het is vaak te abstract. Ik heb sinds mijn eerste bezoek in 2007 veel zien veranderen, fysiek ziet het er fantastisch uit. Het is belangrijk dat de sociale kant ook in evenwicht blijft.” Bij zijn vertrek zegt hij toe voor de zomervakantie nog een keer op bezoek te komen, maar hij nodigt deze groep bewoners ook uit eens op een dinsdag (“Dan gebeurt er daar wat”) naar Den Haag te komen.

Volgens het LSA lukt het vaak om een adoptierelatie op te bouwen die jaren standhoudt. Die van Klarendal en Alexander Pechtold begint daar wel op te lijken; hij tweet niet voor niets dat hij en de wijk ‘elkaar’ hebben geadopteerd. 

Onze laatste nieuwtjes

De webredactie van Klarendal.nl probeert hier zo zorgvuldig mogelijk relevante berichtgeving voor en over de wijk Klarendal te publiceren.

Ook nieuws of initiatieven te melden dat voor buren en buurtgenoten belangrijk of interessant kan zijn? Meld het ons!