Klarendal
Zoeken in
Nieuwsberichten
Informatiepagina's

WIJKDAG KLARENDAL – ZATERDAG 25 JUNI 2011

Het programma:

10:00u – 12:00u eten en drinken

Voor de zevende keer op rij het jaarlijkse wijkontbijt, bereid door de vrijwilligers van Bouwspeelplaats de Leuke Linde. Iedereen welkom, gratis te eten! Dit is tegelijk de aftrap van Wijkdag Klarendal 2011, een dag rondom Bouwspeelplaats de Leuke Linde gevuld  met voor ieder wat wils!

10:00u – 17:00u Klarenmarkt

De Klarenmarkt staat deze keer in het teken van de vakantie, en daarom hebben we een kampvuurtje met een kampvuurband op de markt. DJ Spinkit staat weer voor ons te draaien en er kan vanaf 11:00 uur gedanst worden! Behalve muziek, lekker eten en drinken, mooie spulletjes en gezelligheid, staan er bijzondere kunstwerken van ArtEZ-studenten op de Akkerstraat tentoongesteld. Ook  krijgen mensen zelf de kans zich creatief te uiten op de zogenaamde ‘creatieve muur’ of via de ‘filmmolen’ die op de Akkerstraat rondgaat. Kortom, er is weer van alles te beleven op de gezelligste markt van Nederland!

12.00u – 16.00u Theaterfeest in Klarendal

Deze zomer strijkt een mini-theaterfestival neer in Klarendal. Op zaterdag 25 juni staan op Bouwspeelplaats de Leuke Linde vier feestelijke theatertenten. Wat daarin te beleven is moet iedereen zelf maar komen ervaren. Verrassend en leuk voor ouders en kinderen. Er  zijn doorlopend voorstellingen gratis te bezoeken. Maar ook in de buitenlucht is van alles te doen en te zien. Dus: laat je verrassen!

Wat is er zoal te vinden?

Kierewiet

Oma Roosje loopt in het bos en houdt veel van vogeltjes. Ze kan ook met ze praten, daarom vinden de mensen haar een beetje ‘kierewiet’. Ze heeft een geheim. Ze zou zelf wel een vogel willen zijn en kunnen vliegen met echte vleugels. Samen met de vogels gaat ze op zoek naar veren om vleugels te kunnen maken. Zou het haar lukken? Want de vos  is er ook nog !

Hadass Pelter speelt Oma Roosje en samen met de poppen verbeeldt ze dit verhaal over een onmogelijk verlangen. Vanaf 4 jaar.

Drakenpoort

In het oosterse sprookje Drakenpoort wil Liang de tapijtknoper, zijn dorp en dan vooral zijn vriendinnetje redden van een grote overstroming. Een draak is de schuld van die ramp, zeggen de mensen… De draak is alleen te verslaan met een Zwarte Parel. Zal het Liang lukken de draak te verslaan? Of is hij niet dapper genoeg ?

Stefan Papp speelt dit sprookje dat in stukjes en beetjes uit de verhalendozen te voorschijn komt. Vanaf 5 jaar.

“Iek?… Main?… OEMPF!!!”

Alles is ooit uitgevonden. De Televisie. Computers. Crossfietsen… Maar hoe is de taal eigenlijk uitgevonden? Wie heeft er voor het eerst een kip “kip” genoemd? Wanneer zijn we vuur “vuur” gaan noemen? Niemand weet het zeker…

 “Oempf” is een voorstelling met twee holbewoners van verschillende stammen, over het begin van taal. Maar ook over anders zijn en elkaar leren begrijpen. “Oempf” is geschikt voor kinderen (en hun ouders) vanaf 6 jaar en duurt ongeveer 30 minuten. De voorstelling wordt gespeeld  door het “Branie Productiehuis” uit Breda.

DANIE’S DOLLE DIERENWINKEL

Bibi mag in Danie’s Dolle dierenwinkel kijken, waar een hele verzameling bijzondere dieren te zien is. zoals Mijneer Piep  de reuzenrat, Ella de dansende vogel en het hyperactieve konijn Stuiter. Maar Bibi wil vooral spelen. Kan dat met deze dieren? Vrolijk, sprookjesachtig marionetten theater voor peuters vanaf 2 jaar, kleuters en hun ouders!        

13:00 – 16:00u voor jongeren in de Mix

Ook aan de jongeren is gedacht! Daar waar kinderen van theater genieten, kunnen jongeren zich uitleven met sporttoernooien. En daar waar de kleintjes al op bed liggen, gaan activiteiten voor anderen nog even door. Kom naar jongerencentrum de Mix aan Klarendalseweg 193!

13.00-16.00 uur: Panna Toernooi
17.00-19.00 uur: Barbecue, consumptiebon à €2,00 en op = op. Iedereen welkom!
19.00-21.30 uur: Diverse sporttoernooien met DJ in het avondprogramma

De hele dag voor kinderen

Kinderactiviteiten op de Leuke Linde zijn in het kader van theater en de voorstellingen en verhalen:

  • Springkussen, springen en duikelen op de draak uit het verhaal ‘Drakenpoort’
  • Maak je eigen sokpop of lepelpop
  • Taartjes maken zoals Bibi in het verhaal ‘Bibi en de Bakoven’
  • Maak je eigen masker
  • Pannavoetbal
  • Verdien een prijsje uit de grabbelton met de Kop van Jut
  • Mikken op de Hoge Hoed
  • Ballonnenclown

En nog veel meer!

DOWNLOAD DE PROGRAMMA FLYER HIER! (2,5 MB)

Onze laatste nieuwtjes

De webredactie van Klarendal.nl probeert hier zo zorgvuldig mogelijk relevante berichtgeving voor en over de wijk Klarendal te publiceren.

Ook nieuws of initiatieven te melden dat voor buren en buurtgenoten belangrijk of interessant kan zijn? Meld het ons!