Klarendal
Zoeken in
Nieuwsberichten
Informatiepagina's

Klarendal in de nationale pers

van de redactie

Op 21 april jongstleden, hielden Klarendal en zijn bewoners een wijkconferentie – Klarendal 2021 om te kijken naar de toekomst van de wijk. Daar kwam de pers op af, ook de nationale. Redacteur van NRC Arjen Schreuder ging in gesprek met bewoners en beroepskrachten om de stand van zaken in krachtwijk Klarendal te onderzoeken.

Maar publicatie bleef vooralsnog uit. Totdat gister 21 juni een rapport van het Sociaal Cultureel Planbureau uit kwam, waarin wordt beweerd dat de krachtwijkenbeleid nauwelijks iets uit heeft gehaald. Minister Donner ziet daarmee zijn bezuinigingsvoorstellen bevestigd.

Reden voor NRC én NRC Next op dat moment tot publicatie over te gaan om ook een andere kant te laten zien. De artikelen koppen: “Modewinkel is beter dan een drugspandje, de metamorfose van een probleemwijk”. Met een beetje knippen en plakken, hebben we de artikelen tot een A4tje weten te brengen. Ze hebben om en nabij dezelfde strekking. U kunt het NRC artikel en het NRC Next artikel hier downloaden.

Verder laten we u met onderstaand lijstje linken naar reacties op het SCP rapport op internet:

“Maar”, ze meldt persbureau Novum “de veertig krachtwijken werden in 2007 aangewezen door toenmalig minister voor Wonen, Wijken en Intergratie Ella Vogelaar. De overheid stak veel geld in de aanpak van deze wijken. Dat beleid werd, met name door woningcorporaties, ingezet in 2008. Over die extra inspanning kan dit nieuwe SCP-rapport dus nog niks zeggen. Het SCP meldt dat in 2013 nogmaals in kaart wordt gebracht wat de effecten van het krachtwijkenbeleid zijn geweest op de leefbaarheid en de bevolkingssamenstelling.”

Onze laatste nieuwtjes

De webredactie van Klarendal.nl probeert hier zo zorgvuldig mogelijk relevante berichtgeving voor en over de wijk Klarendal te publiceren.

Ook nieuws of initiatieven te melden dat voor buren en buurtgenoten belangrijk of interessant kan zijn? Meld het ons!