Klarendal
Zoeken in
Nieuwsberichten
Informatiepagina's

Vrienden van de Klarendalse Molen


Al weer een tijdje geleden heeft Molen de Kroon een nieuwe eigenaar gekregen. Stichting Vrienden van de Gelderse molen heeft vanaf 1974 alles uit de kast gehaald om de Klarendalse molen er weer spik en span bij te laten staan. Maar de toekomst voor het onderhoud van dit monumentale gebouw werd onzekerder; Volkshuisvesting Arnhem nam de molen over om garant te staan voor het behoud van dit icoon voor de wijk. Ondertussen is er een nieuwe stichting in het leven geroepen, namelijk stichting Vrienden van de Klarendalse Molen.

Het bestuur heeft een interessante samenstelling. Voorzitter John Holtackers is betrokken Arnhemmeren  vice-voorzitter Gerrit Dassen is betrokken bewoner van Klarendal zelf. Om allerlei eigen redenen dragen alle andere bestuursleden (vanuit o.a. Volkshuisvesting) de molen een warm hart toe.

In februari ontmoette het bestuur voor het eerst de ‘bemanning’ van de molen; zij die bij openstelling er voor zorgen dat de molen draait (molenaars in opleiding), het gebouw onderhouden wordt en de molenwinkel open is.  Bij de kennismaking hebben bestuursleden en bemanning bij elkaar afgetast hoe het draaien van de molen er in de toekomst uit komt te zien en waar wiens taken liggen. Ook word er gekeken naar hoe er meer activiteiten voor de wijk kunnen worden georganiseerd.

Vrijwilligerswerk doen voor de molen? Graag! Loop binnen op vrijdagmiddag of zaterdagochtend, of als de wieken draaien.

Web: Molen de Kroon

Onze laatste nieuwtjes

De webredactie van Klarendal.nl probeert hier zo zorgvuldig mogelijk relevante berichtgeving voor en over de wijk Klarendal te publiceren.

Ook nieuws of initiatieven te melden dat voor buren en buurtgenoten belangrijk of interessant kan zijn? Meld het ons!