Klarendal
Zoeken in
Nieuwsberichten
Informatiepagina's

Oogst

Eerder besteedde de wijkkrant al eens aandacht aan ‘Oogst’ en de reizende etalage van mooie spullen die er gemaakt worden in de werkplaats van Jo Peters bij de Volkshuisvesting.  Jo zocht al eerder samenwerking met de wijk; het zou leuk zijn als dat een winkeltje kon worden waar mensen in- en uit kunnen lopen. Wijkbewoonster Monita Polman kreeg de mogelijkheid dat te onderzoeken. Op de hoek met de Willemstraat, Klarendalseweg 456 is zij samen met Jo én een aantal bewoners de inrichting aan het opknappen. Het wordt niet alleen een winkeltje, maar nog veel meer!

In de eerste plaats is het de bedoeling dat dit winkeltje door bewoners gedragen gaat worden. Naast de spullen uit Jo’s werkplaats (én een aantal spullen van andere werkplaatsen in Arnhem), kunnen  creatieve wijkbewoners hun zelfgemaakte spullen er namelijk ook kwijt. Maar er is ook een koffiehoek ingericht. Peeze koffie heeft een machine gesponsord, we kunnen er dus een serieus bakje koffie verwachten.

Hiermee is een achterliggende gedachte dat met dit winkeltje anex koffiehoek de wijkecenomie wordt gestimuleerd en tegelijkertijd als laagdrempelige ontmoetingsplek dient. Maar ook dat er (net als in Jo’s werkplaats) bewoners in beweging kunnen komen richting werk. Oogst zal voorlopig open zijn van donderdag t/m zaterdag tussen 11.00u en 15.00u.

OOGST ZOEKT

  • Bewoners die creatieve spullen maken en die beschikbaar willen stellen. Denk aan kaarten, tasjes, foto’s, schilderijen of andere leuke dingen die op cursussen of workshops zijn gemaakt.
  • Bewoners die op de winkel willen passen en dan voor bezoekers een kopje koffie willen maken.
  • Bewoners die een appeltaart, cupcakes of andere lekkernijen willen maken om bij de koffie te serveren.

Andere ideeën? Altijd welkom! Maak contact met monitapolman@gmail.com en vind uit wat Oogst voor jou kan betekenen!

Onze laatste nieuwtjes

De webredactie van Klarendal.nl probeert hier zo zorgvuldig mogelijk relevante berichtgeving voor en over de wijk Klarendal te publiceren.

Ook nieuws of initiatieven te melden dat voor buren en buurtgenoten belangrijk of interessant kan zijn? Meld het ons!