Klarendal
Zoeken in
Nieuwsberichten
Informatiepagina's

Nieuwe straat, nieuwe kunst

Het feestje was voor genodigden die ontvingen werden in het oude Schlecker pand. De catering werd verzorgd door bakkerij  Asya, wethouder van Wessem kwam het feestje mee vieren, bewoners Tijs van Trigt en Sofia Opfer leidden groepen rond door het gebied langs kluswoningen, door Kim van Savooyen (tevens bewoonster) opnieuw aangekleede straten in Sint Marten. Na ook een stukje Klarendal en Modekwartier kwam iedereen weer terug bij de zojuist veranderde winkels.

Daar was het officiële moment om de parkeergarage te onthullen, ontworpen door grafisch vormgeefster Hanneke van de Pol en deels ingevuld door airbrush kunstenaar Antis Atlantis.

Ids Breeuwsma van Portaal Arnhem (speelde een belangrijke rol in dit gebied) maakte een mooi overzichtsfimpje over dit gebied, bewoonster Sterre Verbrokkem ontwierp de uitnodiging, fotograaf Martijn Baudoin fotografeerde de parkeergarage op een interactieve manier en kunstenares Sofia Opfer klom in de pen:

Hommelseweg

"Als je goed kijkt, kun je nog zien waar de balkonrand vroeger zat. Diagonaal over de vloer loopt een vale naad. Tot voor kort was dit balkonnetje driehoekig, onhandig en veel te klein. Nu is het precies groot genoeg voor twee klapstoeltjes, of een prullenbak en wat planten. Op het nieuwe balkon, tweehoog tegenover de C1000, heb je eersterangs plaatsen voor het theater dat zich continu ontvouwt op de Hommelseweg. Een authentieke Klarendaller zet zijn volle winkelwagentje voorzichtig naast zijn scooter en begint de boodschappen over te hevelen. Afbakstokbrood, negerzoenen en sinas verdwijnen onder het zadel. Roze koeken, frikandellen, pakjes jus en chips komen in een plastic zak aan het stuur te hangen. Hij brengt het wagentje terug de winkel in. Op de hoek staat een man met een rode jas een broodje te eten. Er vliegt een meeuw langs. Verderop is de weg opgebroken; ze zijn met de gasleidingen bezig en er komt nieuwe bestrating. Het is een hobbelig parcours met diepe greppels en stapels stoeptegels. Een oude vrouw duwt met moeite haar rollator de smalle stoep op, terwijl er vanaf de andere kant een vader met tweelingkinderwagen aan komt. Een fietser wil er ook nog langs. Ondertussen lopen twee klussers met sloophout af en aan over de plank die de gasgreppel overbrugt.

Ik heb een tijdje per ongeluk in Bilthoven gewoond. De gemiddelde Bilthovenaar heeft niet bepaald een open karakter en is zeer statusgevoelig. Omdat wij antikraak woonden werden we door vrijwel iedereen genegeerd.  Na twee en een half jaar vond ik een nieuwe baan in Arnhem en betrokken we een benedenwoning in Sint Marten. Ik kan me nog goed het moment herinneren dat ik voor het eerst als officiële wijkbewoner over de Hommelseweg liep. Het moet oktober geweest zijn, maar in mijn herinnering was het een mooie lentedag. Mensen in alle soorten en maten liepen door elkaar heen;  kunstenaars en immigranten, ondernemers en uitkeringstrekkers, Vitesse supporters en studenten. Niemand leek zich zorgen te maken over modder op zijn Uggs. Nu, vijf jaar later, kan ik eigenlijk niet over de Hommelseweg lopen zonder bekenden tegen te komen."

Onze laatste nieuwtjes

De webredactie van Klarendal.nl probeert hier zo zorgvuldig mogelijk relevante berichtgeving voor en over de wijk Klarendal te publiceren.

Ook nieuws of initiatieven te melden dat voor buren en buurtgenoten belangrijk of interessant kan zijn? Meld het ons!