Klarendal
Zoeken in
Nieuwsberichten
Informatiepagina's

Vitale Verbindingen

Zo ontstaan er bijvoorbeeld wijkcentra in zelfbeheer, worden complexe gezinsproblemen in samenwerking met het sociale netwerk opgelost en richten burgers hun eigen kleinschalige zorgprojecten in.

Kunnen alle mensen zichzelf redden?

Er zijn mensen die bijvoorbeeld door verslaving, psychische problemen of andere kwetsbaarheden hun leven – tijdelijk of langdurend – niet op orde hebben. In de maatschappij worden kwetsbare mensen niet altijd goed ontvangen, ze hebben een stigma, een stempel gekregen en dat maakt het extra lastig voor ze om gewoon mee te doen. Wat vaak vergeten wordt is dat deze mensen ook veerkracht hebben en dat veel mensen al lang hebben bewezen dat zij hun problemen het hoofd kunnen bieden, soms met hulp van een instelling en soms met hulp van familie, buren of vrienden. Juist vanuit de ervaring met kwetsbaarheid en de veerkracht om uit de problemen te komen, kunnen deze mensen veel betekenen voor een buurt.

Kick-Off vrijdag 17 mei

Vitale Verbindingen is een team van mensen die hun ervaring met kwetsbaarheid willen inzetten om andere mensen in de wijk te helpen. Wij willen dat doen door het geven van informatie en advies en het verzorgen van trainingen en thema-avonden vanuit de wijkcentra in Sint Marten – Sonsbeekkwartier en Klarendal en door bij mensen thuis te komen en samen dingen te ondernemen. We zijn nog op zoek naar ervaringsdeskundige teamgenoten uit de wijk. Heb je belangstelling, neem dan contact op met Marjet Zeegers (06-19 17 36 59)

Op vrijdag 17 mei vindt onze Kick-Off plaats. Daarna zijn we elke vrijdag van 13.00 u – 15.30 uur te vinden in wijkcentrum De Hommel. Iedereen kan daar binnen lopen voor informatie, advies of zomaar een praatje.

We nodigen je uit om langs te komen!

Waar?                  Wijkcentrum Hommel, de Wiltstraat 6, Sint Marten

Wanneer?          Vrijdag 17 mei van 13.00 – 15.30 u

Voor wie?           Mensen die wonen of werken in de wijken Sint Marten, Sonsbeek en Klarendal.

Voor nadere informatie kun je mailen naar info@marjetzeegers.nl

DOWNLOAD DE FLYER (PDF)

Onze laatste nieuwtjes

De webredactie van Klarendal.nl probeert hier zo zorgvuldig mogelijk relevante berichtgeving voor en over de wijk Klarendal te publiceren.

Ook nieuws of initiatieven te melden dat voor buren en buurtgenoten belangrijk of interessant kan zijn? Meld het ons!