Klarendal
Zoeken in
Nieuwsberichten
Informatiepagina's

Memorarium Arnhem opent

van de redactie

Na 116 jaar is de kerk in 2011 aan zijn eredienst onttrokken. Al snel dienden nieuwe eigenaren zich aan, de Sint Jan onderging aan de binnenkant een grondige opknapbeurt om zich te transformeren tot een Memorarium®

Een Memorarium is een spirituele belevingsruimte en gedenkplaats in de ruimste zin van het woord. In deze omgeving worden nabestaanden de ruimte en mogelijkheden geboden de mensen te gedenken die hen zijn ontvallen in een bijzondere, respectvolle en hoogwaardige omgeving met een spirituele sfeer.

Op donderdag 16 mei opent het Memorarium zijn deuren. Naast deze nieuwe gedenkplaats bevat dit mooie gebouw nog een andere speciale plek: de Maria kapel. De Sint Janskerk heeft namelijk sinds de jaren ’50 een prachtig houtgesneden Mariabeeld mogen herbergen. Deze ‘Moeder van de Wijk’ is een exact evenbeeld van het Mariabeeld van Kevelaar. Nu de Sint Janskerk van binnen vernieuwd wordt, was ook deze zwarte Madonna toe aan nieuwe kleding en is om die reden overnieuw aangekleed door een coupeuse uit het Modekwartier. Tijdens de opening van het Memorarium Arnhem zal de Moeder van Wijk vanaf 15.30 uur vanuit de Rappardstraat via een korte processie, bestaande uit ‘Sint Janners’, worden teruggeplaatst in haar kapel.

De verwelkoming van het Mariabeeld zal muzikaal begeleid worden door zang, fluit en harp. Ook kunnen we het tachtigkoppige Ulfts mannenkoor verwachten én een dansvoorstelling Memoriam van Introdans. De feitelijke opening zal verricht worden door wethouder Michiel van Wessem door het ‘Monument van het gestorven kind’ te onthullen. 

Wilt u er bij zijn? Aanmelden kan via het aanmeldformulier.

Onze laatste nieuwtjes

De webredactie van Klarendal.nl probeert hier zo zorgvuldig mogelijk relevante berichtgeving voor en over de wijk Klarendal te publiceren.

Ook nieuws of initiatieven te melden dat voor buren en buurtgenoten belangrijk of interessant kan zijn? Meld het ons!