Klarendal
Zoeken in
Nieuwsberichten
Informatiepagina's

Maria van Klarendal

door buurtpastor Geert Rozema

Donderdag 16 mei brachten vrijwilligers van de voormalige StJanskerk Maria van Klarendal in processie naar de verbouwde StJanskerk. We liepen van de voormalige Maria Kapel aan de Rappardstraat via de Catharijnestraat, Klarendalseweg zo de Verlengde Hoflaan op. Omdat het zo hard regende bedekten mensen van de locatieraad SintJan Maria van Klarendal zo goed en zo kwaad als het kon.

Een paar getrouwe Klarendallers en oud-SintJanners begeleiden de sobere processie naar het Memorarium. De Klarendalse pater Nico Berends ging de processie voor. Om 16:00 zegende hij de gloednieuwe Maria-kapel in, in het kerkgebouw waar je vanaf nu terecht kan om een kaarsje te ontsteken bij Maria. Klarendal heeft nu dus naast de Martinuskerk aan de Steenstraat een nieuwe plek voor Maria devotie.

Na de inzegening van de gloednieuwe kapel baden we gezamenlijk drie Wees-gegroet Maria’s. Locatieraad voorzitter Jan de Bont bedankte de nieuwe eigenaren van de kerk dat zij nog altijd in de verbouwde kerk terecht kunnen en voor het feit dat zij de afgelopen tijd  in de SintJan nog samen konden vieren met pater Nico Berends. Ook bedankte hij de eigenaren dat de kerk zo’n mooie nieuwe bestemming heeft gekregen.

Verder zong onder meer het Ulfts mannenkoor en waren er verschillende sprekers en feestelijkheden in de kerk. De nieuwe eigenaren hebben de kerk een fraaie nieuwe bestemming gegeven. Klarendaller Gerrit Dassen praatte de middag aan elkaar als ceremoniemeester.

“De StJanskerk is het eerste Memorarium van Nederland. Memorarium Arnhem is een bijzondere plaats om hen die ons zijn ontvallen waardig te gedenken. Een ruimte met verschillende mogelijkheden voor het bijzetten van een asurn of te gedenken door plaatsing van een gedenkplaquette of herdenkingssymbool.” 

Kijk voor meer op Memorarium

of RTV Arnhem of de Facebook pagina van Klarendal

Onze laatste nieuwtjes

De webredactie van Klarendal.nl probeert hier zo zorgvuldig mogelijk relevante berichtgeving voor en over de wijk Klarendal te publiceren.

Ook nieuws of initiatieven te melden dat voor buren en buurtgenoten belangrijk of interessant kan zijn? Meld het ons!