Klarendal
Zoeken in
Nieuwsberichten
Informatiepagina's

Nacht van de Mode

De editie 2012 trok ruim 4.000 bezoekers en werd in de vakpers meerdere malen benoemd als een van de leukste mode-evenementen van Nederland. Dit jaar is het evenement nog verder uitgebreid maar nog steeds gratis te bezoeken.

De Nacht van de Mode is een veelzijdig evenement waarbij het hart van het programma wordt gevormd door presentaties van de in de wijk gevestigde modeontwerpers. Tijdens de Nacht van de Mode showen zij overal in de wijk in en voor hun eigen locatie hun unieke stukken en collecties.

Naast presentaties van de modeontwerpers uit het Modekwartier als Irvinx, Marck & Mo, Mirte Engelhard en de Hoedenmaker, showen ook andere ontwerpers en labels hun kleding op diverse locaties. Uit de modeketen zijn in het Modekwartier ook de Arnhem Fashion Factory en de Modeincubator gevestigd en heeft in het najaar modedesign hotel Modez haar deuren geopend. Ook bij hen kan de bezoeker diverse activiteiten verwachten.

De Nacht van de Mode is iedere keer weer een bruisende avond waar behalve mode ook een hoop andere dingen te zien, doen en beleven zijn. Verantwoordelijk hiervoor zijn onder andere het Huis van Puck, Kunstbedrijf Arnhem en Atelier & Galerie Plaatsmaken. Zij zorgen voor theater, muziek, performances en een expositie. Bezoekers kunnen interactietheater verwachten van de Arnhemse Meisjes, cabaret van Ruud Smulders en een minivoorstelling van Theaterlab de Schuur. Ook worden zij geconfronteerd met de ‘Loslopende Mens’ Oscar Prinsen en de Fetisjisme stoel van Infinite Magazine.

Natuurlijk is er livemuziek te horen. Er valt zelfs een wereldpremière te bewonderen. De Nederlandse Reisopera verzorgd tijdens de avond maar liefst drie korte optredens op verschillende locaties. Dit vermaarde gezelschap van wereldberoemde operazangers en -zangeressen treedt -in kleine formatie- voor het eerst op buiten theater of schouwburg en wel gewoon op straat. Een unieke gebeurtenis die veel indruk zal maken.

Behalve de Reisopera treden onder andere op de Spaanse singer/songwriter Mónica Coronado, de Guus Tangelder Bigband en nog een aantal verrassende artiesten. Kwalitatief hoogstaande muziek die past bij een avond met allure.

Gasten kunnen zich tegoed doen aan heerlijke hapjes en drankjes bij de diverse horecagelegenheden en terrasjes in het Modekwartier. Inmiddels vermaard zijn de lekkernijen die worden geserveerd bij Sugar Hill maar ook Goed Proeven en Caspar weten verassende lekkernijen op uw bord te toveren. Mode en design, kunst, muziek en theater, heerlijk eten en drinken, 15 juni wordt het allemaal geserveerd in het Modekwartier van Arnhem tijdens de Nacht van de Mode!

De echte modeliefhebber gaat natuurlijk overdag eerst even naar de tentoonstelling De kamers van Piet Paris in het Arnhemse Museum van Moderne Kunsten. Piet Paris (1962) wordt beschouwd als één van de belangrijkste mode-illustratoren van deze tijd. Deze tentoonstelling over het werk van Piet Paris legt de nadruk op Paris’ specifieke werkwijze en ontwerpproces. Zijn archief – Paris zit 25 jaar in het vak –  vormt daarbij het fundament. Het ontwerp van de tentoonstelling is in handen van Piet Paris zelf.

De zondag na de Nacht van de Mode kunt u lekker op uw gemak gaan genieten van MoBA13, voorheen bekend als de Arnhem Modebiënnale. De modetentoonstelling is samengesteld door trendforcaster Lidewij Edelkoort en bestaat uit meerdere exposities in Arnhem rond het thema“Fetisjisme in Fashion”. Rond de MoBA13 is ook een uitgebreid stadsprogramma vormgegeven, de hele binnenstad is betrokken bij het evenement.

Kortom noteer 15 juni in uw agenda want dan kunt u maar liefst 24 uur genieten van prachtige mode die haar roots heeft in Arnhem, de modestad van het oosten!

Meer informatie:

www.facebook.com/nachtvandemodehttps://www.facebook.com/events/187634684726271

www.nachtvandemode.comwww.modekwartier.nl

Twitter: @Nachtvandemode

Modekwartier: Klarendalseweg & Sonsbeeksingel Arnhem

Onze laatste nieuwtjes

De webredactie van Klarendal.nl probeert hier zo zorgvuldig mogelijk relevante berichtgeving voor en over de wijk Klarendal te publiceren.

Ook nieuws of initiatieven te melden dat voor buren en buurtgenoten belangrijk of interessant kan zijn? Meld het ons!