Klarendal
Zoeken in
Nieuwsberichten
Informatiepagina's

Roofgarden Arnhem

Vorige zomer heeft Stichting Roof Garden Arnhem het dak van parkeergarage Langstraat omgetoverd tot daktuin, en dit jaar – van 16 tot 27 juni – komen wij naar het hoogste dek van parkeergarage Velperpoort! 

Voor hen die het vorig jaar gemist hebben, een korte introductie. Roof Garden Arnhem is een mobiele publieke tuin op  daken in de stad. Het is een groene oase van rust waar groenten en fruit worden verbouwd, waar bezoekers kunnen genieten van lokaal eten en drinken, en waar kleinschalige culturele evenementen plaatsvinden.

We zijn inmiddels druk bezig met de voorbereidingen voor deze zomer. Er wordt meubilair ontworpen, een energiefiets gebouwd, groenten en fruit gepot en van alles geprogrammeerd. Maar we zijn er nog lang niet! Ook dit jaar hopen we op bijdragen van lokale ondernemers en buurtbewoners. Dus heeft u groene vingers en wilt u graag iets verbouwen of het groen op het dak onderhouden? Heeft u kracht te over en helpt u graag met het op- en afbouwen van de Roof Garden? Lijkt het u leuk om bardiensten te draaien of mee te klussen aan het meubilair? Of wilt u een buurtbarbecue, bedrijfsborrel, verjaardagsfeest of andere activiteit organiseren op de Roof Garden?  Neem dan vooral contact op via anna@roofgardenarnhem.nl.

Houdt er bij het voorstellen van activiteiten wel rekening mee dat we geen overlast willen veroorzaken. De muziek moet dus akoestisch of op draadloze koptelefoons, zoals vorig jaar met de silent disco en silent cinema.

We hopen van jullie te horen en jullie te zien op het dak van de Parkeergarage Velperpoort van 16 tot 27 juni, hopelijk in de stralende zon! Daarna zijn jullie natuurlijk ook welkom op de Langstraat van 29 juni tot 21 juli. Kijk intussen op onze Facebook-pagina of op de website www.roofgardenarnhem.nl voor meer informatie.

Onze laatste nieuwtjes

De webredactie van Klarendal.nl probeert hier zo zorgvuldig mogelijk relevante berichtgeving voor en over de wijk Klarendal te publiceren.

Ook nieuws of initiatieven te melden dat voor buren en buurtgenoten belangrijk of interessant kan zijn? Meld het ons!