Klarendal
Zoeken in
Nieuwsberichten
Informatiepagina's

Typisch Klarendal: de heimwee naar toen in een hippe volkswijk van nu

De laatste jaren is de Arnhemse volksbuurt Klarendal rap veranderd in een hippe wijk. Tussen de arbeiders van toen zijn de blitse eettentjes en trendy modewinkeltjes van nu verschenen. Onder de ouwe Klarendallers steekt de heimwee naar vroeger dan ook wel eens de kop op. Maar kleurrijk, dat zijn de wijk en haar bewoners nog altijd.

In de 12-delige serie Typisch Klarendal volgt de kijker het dagelijkse leven van bijzondere bewoners van deze eigenzinnige Arnhemse wijk. In de eerste afleveringen maken we ondermeer kennis met Riekie, de 92-jarige danskoningin van Klarendal. Vroeger maakte ze de kroegen in de wijk onveilig met haar gezwaai en gezwier. De benen willen niet meer zo, maar toch wil ze nog één keer proberen de show te stelen.

Muizen en protheses
De excentrieke Gerard kampt met een ware muizenplaag in zijn huis. Hij moet op zoek naar creatieve mogelijkheden om de beestjes te bestrijden; want doden, dat kan Gerard niet over zijn hart verkrijgen. Kosmos-schilder Sjacco is in de zevende hemel: zijn schilderijen van het heelal krijgen een heuse expositie. Maar een knie-operatie zet hem weer met beide benen op de grond. En de goedlachse Ali Hoessein stapt dankzij een nieuwe prothese nóg vrolijker door het leven. Maar wordt dan op het matje én de weegschaal geroepen van de huisarts: hij moet hoognodig afvallen…

Typisch-reeks
Typisch Klarendal is een onderdeel van de Typisch-reeks, waar EO en BNNVARA afwisselend invulling aan geven.

Typisch Klarendal is drie weken lang van maandag t/m donderdag te zien om 19.15 uur op NPO 2.

Onze laatste nieuwtjes

De webredactie van Klarendal.nl probeert hier zo zorgvuldig mogelijk relevante berichtgeving voor en over de wijk Klarendal te publiceren.

Ook nieuws of initiatieven te melden dat voor buren en buurtgenoten belangrijk of interessant kan zijn? Meld het ons!