Klarendal
Zoeken in
Nieuwsberichten
Informatiepagina's

Wijksieraad: fijne decembermaand!

De oude ornamenten

De ondernemers van het Modekwartier hadden sinds 2012 de mogelijkheid om jaarlijks de economische assen van de wijk tijdens de donkere dagen te versieren met een geschonken kerstverlichting. Die was tweedehands en beleefde de nadagen van haar bestaan: los van het feit dat het budgetair bijna niet haalbaar was om de verlichting op te hangen en daarna ook weer maandenlang op te slaan, ze kukelden bijna uit elkaar en waren duidelijk afgeschreven. Begin 2018 na de feestdagen, wilde ondernemersvereniging DOCKS van haar verantwoording af en bood de ornamenten aan om gratis op te komen halen. Alle onderdelen hebben ergens bij iemand thuis, aan een gevel of in een achtertuin in de wijk een plek gekregen!

Ondertussen heeft men niet stil gezeten om een alternatief te realiseren. In 2013 heeft Volkshuisvesting namelijk een rijksprijs voor inspirerend opdrachtgeverschap gekregen, de Gouden Piramide, en de corporatie heeft het geldbedrag verdeeld onder de partijen die Klarendal mee mooi hebben gemaakt. De ondernemersvereniging is direct gaan nadenken hoe dit duurzaam in de wijk in te zetten.

Duurzaam plan

Wijkbewoner en kunstenaar Marcel Smink bedacht een plan om gebied, bewoners en ondernemers met elkaar te verbinden: het Wijksieraad. Op allerlei manieren zorgt het wijksieraad voor verbinding, zowel geografisch, ambachtelijk als interactief tussen mensen: met duizenden uren arbeid hebben wijkbewoners en andere betrokken Arnhemmers 19 grote, 26 middel en 33 kleine macramé ringen geknoopt – totaal 78! Marcel zorgde voor de ontwerpen, de logistiek, de techniek en de rest van de uitvoering.

Eind november is de firma Homan enkele dagen bezig geweest het hele kunstwerk te bevestigen boven de Hommelstraat en de Klarendalseweg aan de bestaande kabels, maar er zijn ook extra punten aan lantaarnpalen gerealiseerd. Ornamenten ophangen is al 80 jaar het vak van de firma, maar het Klarendalse wijksieraad vroeg extra veel aandacht en zorgvuldigheid omdat het er het hele jaar hangt!

Op 14 december wordt de kerstverlichting officieel onthuld met een proost moment in Galerie Plaatsmaken, waar alle bedenkers, betrokkenen en makers voor zijn uitgenodigd.

Het wijksieraad is weersbestendig en zorgt tijdens alle seizoenen voor verbinding. Alleen met de feestdagen maar óók tijdens bijvoorbeeld de Nacht van de Mode, gaan de lichten aan. Grote dank aan (o.a.) alle vrijwillige meeknopers aan het wijksieraad!

Fijne feestdagen namens Marcel en DOCKS!

Marcel dankt:

Mijn bijzondere dank voor de vrijwilligers die van april tot oktober voor korte of langere tijd hebben geknoopt:

José Vellekoop, Annie Beije, José Eicher, Franske Brands, Fatima Karatas (en de turkse vrouwengroep), José ter Haar, Marti Arts, Saskia van Dam, Corien van der Poll, Heleen van der Meer, Lonneke Demoed, Niko Demoed, Pauline, Maud, Carolina Agelink, Arga Verschoor, Irma Pothoven, Lieke Starmans, Anja de Winter, Astrid Yasalsa, Karen van Heerde, Kars van Gemert, Marnette, Carolien Kortenhorst, Iris, Dith Sandbergen, Gerda Mulder, Djana Mileta, Ganesh, Vera, Anita en de Groep Groot en Klein Vijverdal: Rieky van Elk, Veroniek, Truus, Geertje, Heleen, Mieke, Trijnie, Agnes en Nicolette.

Dank voor de diensten en produkten:
Ingenieursburo van der werf en lankhorst te Arnhem: Frank Loeffen
Jobart te Den Haag: Job Saltzherr
gebr. Slegers te Duiven: Guido en Michel Slegers
Zeildoekshop te Zandvoort
Christiaan Muller Touw te Elst: Christaan Ruinard
Ledlabel B.V. te ‘s-Hertogenbosch: Harold Tibosch
Slak Ateliers Arnhem: Yvonne Hissink en Yvonne Schopenhouer
Homan B.V. te Mijdrecht: Cheray Oudhoff, Patrick, Roy en Mitchel

Dank voor de stroomvoorziening:
Juwelier ’t Gouden Paleis
Bamboo Bar
June interiors
Klarendalseweg 71
Cycle Nation
Edith Bruger
mvr. Stokkers
Nikki Gieling

Dank voor de financiele bijdrage:
Ondernemersvereniging Docks
Stichting Ondernemersfonds Arnhem
Burgerkracht Sociaal Domein
Gemeente Arnhem
Wijkplatform Klarendal

Dank voor de publiciteit:
Wijkkrant Klarendal: Zefanja Hoogers
Website Klarendal
RTV Arnhem: René Gademann
Omroep Gelderland: Renate Koning

Dank voor meedenken of anderzijds:
MFC/ Wijkplatform Klarendal: Rob Klingen, Wendy Beukhof, Monita Polman, Roos Storteboom
Rijnstad: Songul Gursus
Wijkbewoners Klarendal: Jos Schouten, Frits, Nico, Simone Hartemink
Gemeente Arnhem: Gerbrig Dijkstra, Annet Rosenboom en Marleen Langendijk
Binnenstad Arnhem: Sander Wind
Volkshuisvesting Arnhem: Annete de Bie
Artez: Jeroen van de Eijnde
Rozet: Mieke Hendriks
De Wasplaats
Geraldine Lodders
Wijkgericht Kwartiermaken: Alex Smits
Wijkatelier st. Marten: Berengaria Liedmeier

Tot slot speciale dank voor de leden van het oude en nieuwe Bestuur van Ondernemersvereniging Docks: Heleen van der Meer, Corien van der Poll, Carolien Evers, Sander Vogels, Wolter de Bes, Ron van den Acker, Chris Zeevenhooven, Marlies Neutkens, Mattijs Letteboer en Coen ten Hagen.

‘Voor hen die ik vergeten ben, een extra knuffel!’

Marcel Smink

Onze laatste nieuwtjes

De webredactie van Klarendal.nl probeert hier zo zorgvuldig mogelijk relevante berichtgeving voor en over de wijk Klarendal te publiceren.

Ook nieuws of initiatieven te melden dat voor buren en buurtgenoten belangrijk of interessant kan zijn? Meld het ons!