Klarendal
Zoeken in
Nieuwsberichten
Informatiepagina's

Stoere Vrouwen in Klarendal op zaterdag 1 oktober

van de redactie

De oplettende wandelaar door het Modekwartier, heeft waarschijnlijk al eens lintjes zien hangen in de voordeuren van winkels met “Stoere Vrouwen”. Wat houdt dat dan in? Dat houdt in dat de Stoere Vrouwen zijn langsgekomen en hebben gezien dat deze winkels duurzaam en maatschappelijk ondernemen, met oog voor mens, dier en natuur. Zij belonen deze ondernemers met een lintje. Zij “blijven proberen de wereld te verbeteren door bewust te shoppen en andere mensen ook daartoe te inspireren!”

Stoere Vrouwen is een landelijke organisatie van vrijwilligers die in meerdere steden van Nederland een ‘regiment’ heeft. Ook Arnhem is van de partij.

Naast lintjes uitdelen, organiseert elk regiment regelmatig kleine events, zoals een biologische tapaswedstrijd, een kledingruilfeestje of een boekenruil. Nu is Klarendal aan de beurt voor een event:

Op ZATERDAG 1 OKTOBER tussen 19:15u en 22:00u een KLEDINGRUILBEURS aan Sonsbeeksingel 147.

_______________________________________

Uit het persbericht:

Van ruilen komt huilen? Niet als je er een feestje van maakt! De Arnhemse Stoere Vrouwen in Arnhem organiseren daarom op 1 oktober aanstaande een kledingruilfeest in de Arnhem Mode Incubator.

De productie van kleding belast het milieu. Denk bijvoorbeeld aan de hoeveelheid water dat wordt gebruikt en de vaak synthetische middelen om kleding te kleuren. Tweedehands kleding  kopen of ruilen is een stuk duurzamer en nog hip ook!

De Arnhemse Stoere Vrouwen organiseren voor de tweede keer een gezellige avond waarbij je onder het genot van een kopje (h)eerlijke koffie van Peeze je kleding kan ruilen en passen. De Arnhemse styliste Geraldine Caraballo is aanwezig voor tips en tricks.

Aanmelden

Wil je er ook bij zijn? stuur dan even een mailtje naar regimentarnhem@gmail.com. De kledingruilavond vindt plaats bij de Arnhem Mode Incubator, de nieuwe broedplaats voor startende modeondernemers, Sonsbeeksingel 147 in Arnhem. De kosten zijn 5 euro (ter plekke te voldoen), inclusief 1 consumptie. We beginnen om 19.15 uur en duurt tot ongeveer 22.00 uur.

Wie zijn de Stoere Vrouwen?

Stoere Vrouwen is een landelijke organisatie die zich door middel van ludieke acties inzet voor mens, dier en milieu. Deze acties worden per “regiment” (per stad of regio) uitgevoerd. De Stoere Vrouwen zijn te herkennen aan hun groene overall, roze baretten en roze pumps. Meer informatie op www.stoerevrouwen.nl

Onze laatste nieuwtjes

De webredactie van Klarendal.nl probeert hier zo zorgvuldig mogelijk relevante berichtgeving voor en over de wijk Klarendal te publiceren.

Ook nieuws of initiatieven te melden dat voor buren en buurtgenoten belangrijk of interessant kan zijn? Meld het ons!