Klarendal
Zoeken in
Nieuwsberichten
Informatiepagina's

MFC vertraging, vóór de start van de bouw

van de redactie

Daar waar we eerder konden berichten over het feit dat het Kunstbedrijf een deel van de Menno van Coehoornkazerne zal afhuren, zijn er meerdere ontwikkelingen aan Klarendalseweg 193. Vlak daarnaast waar zich nu de Reizende Tuin bevindt, staat namelijk het Multi Functioneel Centrum gepland, de wijkscholen hebben zich er al voor gefuseerd om in 2012 samen hun nieuwe school te betrekken.

Maar zoals iedereen weet wordt er bezuinigd. Zo stond op de voorpagina van Wijkkrant Klarendal het artikel met de kop “Nu al een maatje kleiner?” over de vraagtekens bij dat MFC die oprezen na wat geluiden vanuit de raad. Dat artikel werd gelezen door de Gelderlander die er diezelfde week ook een stuk aan wijdde. Het artikel kopt met ‘Brede School hangt aan zijden draadje’ en er wordt gesproken over een ‘hoofdpijndossier’. We hebben dit artikel gescand waardoor het hier als pdf is te downloaden.

Op 29 september kregen allen omwonenden van Klarendalseweg 193 een brief van de wethouder. Daarin deelt Luuk van Geffen mede: “Volgens planning zou de bouw begin oktober moeten starten. Zoals u in de Wijkkrant Klarendal heeft kunnen lezen, heeft de bouw van het MFC o.a. door de bezuinigingen, vertraging opgelopen. Het is nu onzeker of het MFC na oplevering voldoende bezet zal zijn en of er een sluitende exploitatie is. Daarover moet eerst mee duidelijkheid komen. Het sterven is om hierover in november een definitief besluit te nemen, waarmee de start van het gebouw in ieder geval is uitgesteld tot begin december. De oplevering eind 2012 wordt hierdoor niet gehaald en zal doorschuiven naar 2013.”

De Reizende Tuin is nog niet afgebroken. Ook daar zou begin september mee begonnen worden. Net als de wethouder, zullen ook wij informeren zodra er meer duidelijkheid is.

Onze laatste nieuwtjes

De webredactie van Klarendal.nl probeert hier zo zorgvuldig mogelijk relevante berichtgeving voor en over de wijk Klarendal te publiceren.

Ook nieuws of initiatieven te melden dat voor buren en buurtgenoten belangrijk of interessant kan zijn? Meld het ons!