Klarendal
Zoeken in
Nieuwsberichten
Informatiepagina's

Putplein of Elly Lamakerplein?

Al een langere tijd zijn er voorbereidingen bezig voor Hotel Klarendal achter het Station Klarendal/Café restaurant Goed aan de Sonsbeeksingel. Afgelopen augustus ging de schop in de grond. In de loop van de afgelopen jaren werd er in de volksmond over het gebiedje om dat hotel al gesproken over het "Putplein", een benaming die officieel helemaal niet bestaat maar die logisch leek omdat dit gebied de uitmonding van de Putstraat op de Sonsbeeksingel is.

Enkele politici op het stadhuis hebben daar echter weer eigen ideeën over. Het hotel wordt namelijk een mode & design hotel met de nodige aansluiting op het modekwartier, en daarom is nagedacht over een benaming van dit gebied. Zij willen graag Elly Lamaker eren.

Wie was Elly Lamaker? Elly Lamaker was de oprichtster van de modeacademie van Arnhem in 1953 en hoeder en moeder van veel talent wat die academie verliet. Zij was daar docent tot 1984 en overleed in 2010 op 87 jarige leeftijd. Om haar te eren is het idee ontstaan om het ‘plein’ naar haar te vernoemen.

Hier is momenteel nog geen zekerheid over of dit ook werkelijk gaat gebeuren. Sabine Andeweg van D66 plaatste een blog op Arnhem Direct.

Onze laatste nieuwtjes

De webredactie van Klarendal.nl probeert hier zo zorgvuldig mogelijk relevante berichtgeving voor en over de wijk Klarendal te publiceren.

Ook nieuws of initiatieven te melden dat voor buren en buurtgenoten belangrijk of interessant kan zijn? Meld het ons!