Klarendal
Zoeken in
Nieuwsberichten
Informatiepagina's

Kijk op Oost Nederland

Periodiek & Partners Uitgeverij B.V. in Meppel is gespecialiseerd in regionale business-to- business-bladen. Eén van de redacteuren is Leendert Douma, betrokken Arnhemmer die ook in Klarendal woonde en momenteel toekomstig bewoner is van één van de kluswoningen aan de Hommelseweg.

Hij dook de diepte in voor het tijdschrift “Kijk op Oost Nederland” om de korte geschiedenis van het modekwartier in kaart te brengen, belicht van drie zijden. De intro van zijn artikel is als volgt:

Klarendal: mode redt Arnhemse achterstandswijk
Leendert Douma ( Foto’s: Frans Ypma, Sjef Prins)“Waar ooit drugsverslaafden en zwervers rondhingen tussen bouwvallen en kraakpanden, staan nu prestigieuze modewinkels en een grand café-restaurant in een statig pand. Het is duidelijk dat de Arnhemse achterstandswijk Klarendal een ander aanzicht heeft gekregen. De drijvende kracht daarachter was het project 100% Mode, dat in 2006 is gestart. De afgelopen vijf jaar heeft de opwaardering van Klarendal veel publiciteit gekregen. En in juni van dit jaar sleepte het project de Gulden Feniks in de wacht, de prijs voor Gebiedstransformatie. Tegelijkertijd rijst de vraag: hoe nu verder? Want Klarendal is nog lang geen Notting Hill of Jordaan. En moet dat eigenlijk wel? Mode-ondernemers van het eerste uur Edwin Marck en Moon Geerlings (Marck & Mo), Pieter Jongelie, geestelijk vader van 100% Mode, en geboren en getogen Klarendaller Ron Onstein laten hun licht schijnen.”

 

Onze laatste nieuwtjes

De webredactie van Klarendal.nl probeert hier zo zorgvuldig mogelijk relevante berichtgeving voor en over de wijk Klarendal te publiceren.

Ook nieuws of initiatieven te melden dat voor buren en buurtgenoten belangrijk of interessant kan zijn? Meld het ons!