Klarendal
Zoeken in
Nieuwsberichten
Informatiepagina's

Vierde gevelafbeelding op de Klarendalseweg af

De Klarendalseweg is dit jaar permanent versierd met vier interessante gevelafbeeldingen. De vierde en voorlopig laatste is in oktober afgerond op nummer  476. Achter alle vier de gevelafbeeldingen staat de doelstelling om bezoekers van de wijk te interesseren de Klarendalseweg in zijn geheel af te lopen en dus de hink-stap-sprong tussen de winkelclusters te laten maken. Er is een stuk Klarendalseweg waar weinig bedrijvigheid zit. Dat komt doordat daar relatief veel woningbouw staat. Als je van beneden de Klarendalseweg op loopt denk je dat het afgelopen is met de winkeltjes. Dit pand staat in dit wat ‘saaiere’ stuk. Het idee achter deze afbeelding is om te laten zien dat er nog meer Klarendalseweg én nog meer ondernemerschap is langs deze weg. Kortom een prikkel om door te lopen.

Daar is deze laatste afbeelding echt een vertaling van geworden; de witte vlakken symboliseren de bouwblokken, de stippen de ondernemers. De gebouwen zijn herkenningspunten: van station Klarendal tot de Kazerne. Het sterke van dit ontwerp is dat deze “om de hoek geklapt is” waardoor je van afstand al goed zicht hebt op de tekst ‘Klarendalseweg’.

Przewalski ontwerpers achter dit ontwerp zijn Gea Grevink en Peter van der Gulden. Hiermee is  iets afgeweken van het idee van de werkgroep die onder begeleiding van Volkshuisvesting,  om alleen Klarendalse ontwerpers/kunstenaars de afbeeldingen te laten maken. Maar ze hebben een verbinding met het modekwartier: sieraden van Gea zijn te koop bij de hoedenmaker, ze wonen tegen Klarendal aan en doen ook vaak mee met Wijken voor kunst.

Jeurissen Schilderwerken hebben de afbeelding op de gevel gemaakt.

Met dank aan Christel Krebber | Volkshuisvesting

Onze laatste nieuwtjes

De webredactie van Klarendal.nl probeert hier zo zorgvuldig mogelijk relevante berichtgeving voor en over de wijk Klarendal te publiceren.

Ook nieuws of initiatieven te melden dat voor buren en buurtgenoten belangrijk of interessant kan zijn? Meld het ons!