Klarendal
Zoeken in
Nieuwsberichten
Informatiepagina's

De laatste Eucharistieviering

van de redactie

In de Sint Janskerk aan de Verlengde Hoflaan worden sinds kort, na 116 jaar, geen vieringen meer gehouden. Wel worden er de komende twee jaar nog vieringen gehouden in de kapel, een kleine ruimte in het kerkgebouw.

Honderden mensen namen de moeite om op 25 september afscheid te nemen van de kerk die enkele decennia terug nog meerdere keren per week bomvol zat, maar die de laatste jaren vaak maar enkele tientallen mensen trok. Met een processie is de kerk uiteindelijk buiten gebruik gesteld en is de kapel in gebruik genomen. Omdat de Sint Janskerk de garnizoenskerk was van de Menno van Coehoornkazerne, enkele tientallen meters verderop in de wijk, waren er ook veel leden aanwezig van het Achtste Regiment Infanterie.

Voor veel mensen was het op 25 september een dag van afscheid. Veel Klarendallers en mensen in de wijken er omheen hebben er veel voetstappen liggen: ze zjjn er gedoopt, getrouwd en ze hebben hun geliefden weggedragen naar het graf. Reden dat sommige mensen, hoewel ze begrip hebben voor de sluting, tot tranen toe geroerd waren. Maar ook leeft het besef dat de dingen veranderen, dat mensen een andere plek moeten zoeken en daar mee verder moeten gaan.

TV Gelderland was aanwezig, zij maakten een kort verslagje met tekst en film

Overigens vertrekt de kerk niet uit de wijk. Buurtpastor Geert werkt er met hart en ziel, aan de Van Slichtenhorststraat in Sint Marten is een inloophuis. Iedereen kan daar gerust eens langs voor een kop koffie, gezelligheid of een goed gesprek.

Onze laatste nieuwtjes

De webredactie van Klarendal.nl probeert hier zo zorgvuldig mogelijk relevante berichtgeving voor en over de wijk Klarendal te publiceren.

Ook nieuws of initiatieven te melden dat voor buren en buurtgenoten belangrijk of interessant kan zijn? Meld het ons!