Klarendal
Zoeken in
Nieuwsberichten
Informatiepagina's

Steentjesdag 18 september

van de redactie

Op zondag 18 september a.s. tussen 12.00 en 13.00 uur verrichten de wethouders Margreet van Gastel en Michiel van Wessem de feestelijke heropening van de vernieuwde Steenstraat. Als afsluiting van de Klantenactie worden vanaf 13.00 uur de winnaars van de eerste, tweede en derde prijs bekendgemaakt, die ter plekke wordt uitgereikt.

De Steenstraat is dan geen onderdeel van Klarendal. Toch zijn er banden en dus reden voor bericht.

Sinds oktober 2010 is er een winkelstraatmanager aangesteld op het gebied van Steenstraat, Hommelstraat en Hommelseweg. Omdat er letterlijk en figuurlijk raakvlakken zijn met straten én ontwikkelingen van Klarendal, wordt er nauw samengewerkt met 100%MODE en de Arnhemse afdeling van woningcorporatie Portaal, die delen van dit gebied economische input wil geven middels het project 3D/Design Duurzaamheid Delicatessen. Het is de bedoeling dat in de volksmond het héle gebied – incluis Klarendal – onder de naam Velperpoortdistrict de toekomst in gaat.

En daar onder Velperpoort door, kom je op de Steenstraat. Die is zojuist helemaal overnieuw ingericht volgens ‘Shared Space’ principe. Shared Space of ‘Gedeeld ruimtegebruik’ is een verkeersconcept dat de multifunctionaliteit, en daarmee de relatie tussen verkeersveiligheid en de omgeving, van de openbare ruimte centraal stelt. De verblijfsruimte wordt ingedeeld als mensenruimte en wordt niet geïnterpreteerd als verkeersruimte. Een belangrijk kenmerk van Shared Space is de geringe aanwezigheid van verkeersborden en verkeerslichten (bron Wikipedia). De Hommelstraat is trouwens ook volgens dit principe ingericht.

Maar de Steenstraat is klaar. Tijd voor een feestje. Die dag is ook de tweede dag van de jaarlijkse kunst- en cultuurmanifestatie Wijken voor Kunst. Steek even over!

Zondag 18 september Steentjesdag

Koopzondag, Markt, Activiteiten, Hapjes, Drankjes en Muziek.

De facelift van de Steenstraat is klaar. Deze speciale dag organiseren de ondernemers uit de straat om de oplevering te vieren i.s.m. de gemeente Arnhem.

Feest mee op de Steenstraat van 11.00u tot 17.00u!

Download hier het bericht waarmee de gemeente de herinrichting van de Steenstraat en de Steentjesdag aankondigt.

Onze laatste nieuwtjes

De webredactie van Klarendal.nl probeert hier zo zorgvuldig mogelijk relevante berichtgeving voor en over de wijk Klarendal te publiceren.

Ook nieuws of initiatieven te melden dat voor buren en buurtgenoten belangrijk of interessant kan zijn? Meld het ons!