Klarendal
Zoeken in
Nieuwsberichten
Informatiepagina's

Laatste eucharistieviering in de Sint Jan

van de redactie

De Sint Janskerk gaat dicht, tot zover geen nieuws. In diverse media is daar al eerder over bericht, bijvoorbeeld op Arnhem.dichtbij, bijvoorbeeld in de Gelderlander. Maar er zullen voor de definitieve sluiting nog mogelijkheden zijn om binnen te komen kijken.

De Sint Janskerk was op het laatst onderdeel en dus eigendom van de Eusebiusparochie. Zij kampen met de vraag wat te doen met herbestemming van kerken en parochiehuizen. Dit is tevens om en nabij het onderwerp van de Open Monumentendag van 2011 op 11 september, "Oude gebouw, nieuw gebruik". De Eusebiusparochie stelt die dag ook een aantal kerken open, maar helaas niet "onze" Sint Jan.

Die week daarop is er wél weer een mogelijkheid! Tijdens de jaarlijkse kunst- en cultuurmanifestatie Wijken voor Kunst wordt de kerk dankbaar gebruikt voor expo’s en muziek. Tussen 12:00u en 18:00u is iedereen welkom.

Die week daar weer op is dan echt voor de parochianen de laatste eucharistieviering. Deze wordt gehouden op zondag 25 september om 10:00u. Voorgangers zijn Paul Daggenvoorde, Nico Berends, Geert Rozema en Aloys Wijngaards.

Wat er daarna met de Sint Janskerk zal gebeuren? Wij laten het weten zodra daar meer over bekend is.

Onze laatste nieuwtjes

De webredactie van Klarendal.nl probeert hier zo zorgvuldig mogelijk relevante berichtgeving voor en over de wijk Klarendal te publiceren.

Ook nieuws of initiatieven te melden dat voor buren en buurtgenoten belangrijk of interessant kan zijn? Meld het ons!