Klarendal
Zoeken in
Nieuwsberichten
Informatiepagina's

Ron Onstein: ‘De wijkkrant is onmisbaar’

De wijkkrant verkeert in financiële nood. Het Bewonersoverleg vindt het belangrijk dat de wijkkrant in zijn huidige vorm blijft bestaan en heeft een actie opgezet voor extra inkomsten. Ambassadeurs in de wijk helpen hierbij om de boodschap te verspreiden. Ron Onstein, voorzitter van De Leuke Linde, is een van hen.

Door Karin Veldkamp

Wie kent hem niet? Ron Onstein is al ruim 26 jaar voorzitter van de mooiste speeltuin van Arnhem, de Leuke Linde. Ron was als kind al betrokken bij de speeltuin. Zijn vader smeedde vijftig jaar geleden, als achttienjarige, de eerste plannen voor de Leuke Linde, voorheen Kindervreugd. Dat de speeltuin een geliefde plek in de wijk is blijkt uit de dertig tot veertig vrijwilligers die betrokken zijn. Ron, geboren en getogen Klarendaller: “De inzet voor de speeltuin zit in mijn bloed. Het is overgewaaid van mijn vader. En ik heb het natuurlijk in mij. Ik vind het fijn om iets voor mijn eigen wijk te doen.”

Communicatie van groot belang

Wat de wijkkrant betreft is Ron heel duidelijk: “Communicatie met de wijk is van groot belang en daarom is de wijkkrant onmisbaar. Natuurlijk hebben we een website, maar mensen vinden een papieren krant fijner. Als speeltuin  gebruiken wij de wijkkrant om over onze activiteiten te communiceren. Dat is van groot belang. Ik ben echt  een groot fan van de wijkkrant”, komt er vol overtuiging achteraan.  “Momenteel zijn we met de gemeente bezig om van de Leuke Linde een inclusieve speeltuin te maken zodat ook kinderen met een beperking er kunnen spelen” vertelt hij met enige trots. “En ook daarvoor hebben we een wijkkrant nodig. Via de wijkkrant kunnen we dit communiceren met de wijk.”

Gofundme.com

De crowdfunding actie staat op ‘Gofundme.com – Help de Klarendalse wijkkrant’
De opbrengst van de actie dient als buffer om voorlopig door te kunnen. De werkgroep zoekt ondertussen naar een duurzame oplossing.

Onze laatste nieuwtjes

De webredactie van Klarendal.nl probeert hier zo zorgvuldig mogelijk relevante berichtgeving voor en over de wijk Klarendal te publiceren.

Ook nieuws of initiatieven te melden dat voor buren en buurtgenoten belangrijk of interessant kan zijn? Meld het ons!