Klarendal
Zoeken in
Nieuwsberichten
Informatiepagina's

Plantjesmarkt – zaterdag 7 mei

Helaas, de IJsheiligen vieren hun naamdagen op 11 t/m 14 mei. Zij ontlenen hun benaming aan het gevaar van koud voorjaarsweer voor het gewas en eigenlijk is het pas ná hun naamdagen zinnig om zomerbloeiers in de grond te zetten. Een héle enkele keer valt IJsheiligen net voor Moederdag.

Maar dat is in 2011 niet het geval. Wat wel het geval is dat de jaarlijkse Plantjesmarkt voor de negende keer plaats vindt en wat zeker het geval zal zijn; ze zijn snel op, wees er snel bij! Binnen de kortste keren zijn alle zomerbloeiers – en de laatste jaren óók vaste planten – die tegen inkoopsprijs aangeboden worden, om ca. 12:00u zijn uitverkocht.

Er zal weer huis-aan-huis een flyer bezorgd worden met een bon; met die bon kunnen alle bewoners één plantje gratis meenemen. Dus kom naar de Kapel aan de Klarendalseweg!

Heeft u geen tuin, maar wel interesse in groen?
DENK EENS NA OVER EEN GEVELTUIN !! Arnhem profileert zich als Groene Stad en zeker op de dichtbevolkte gebieden zoals in Klarendal, wordt groen op alle mogelijke manieren gestimuleerd. Want:

‘Groen maakt de leefomgeving prettig. Het zorgt niet alleen voor kleur in en om het huis, maar brengt de natuur dichterbij. Dat is belangrijk voor mens én dier. Een groene straat is uitnodigend voor vogels en vlinders, zij vinden hier hun voedsel en schuilplaatsen. In de wat oudere wijken van Arnhem is vaak weinig plek voor tuinen en kan de straat er wat  kaal uitzien. Toch is hier meestal wel ruimte voor te vinden voor een geveltuintje met wat bloeiende planten of struiken. Van deze smalle strookjes groen knapt de straat enorm op.’

Dus DOWNLOAD HIER DE FLYER om te zien hoe je een geveltuin kunt maken en veel plezier ná de plantjesmarkt van 7 mei!

Onze laatste nieuwtjes

De webredactie van Klarendal.nl probeert hier zo zorgvuldig mogelijk relevante berichtgeving voor en over de wijk Klarendal te publiceren.

Ook nieuws of initiatieven te melden dat voor buren en buurtgenoten belangrijk of interessant kan zijn? Meld het ons!