Klarendal
Zoeken in
Nieuwsberichten
Informatiepagina's

Jury Gulden Feniks vindt Klarendal top

Opnieuw staat Klarendal landelijk in de schijnwerpers. De jury van de Gulden Feniks vindt de verbeteringen van de wijk heel bijzonder. Zo speciaal dat het Modekwartier een van de twee kanshebbers is op de Gulden Feniks. De naam van de prijs verwijst naar het beeld dat de winnaars ontvangen. De oude Grieken vertelden het verhaal van de feniks die telkens opnieuw verrees uit zijn eigen as. Kenners van Harry Potter weten dat Perkamentus zo’n vogel op zijn kamer hield.

De Klarendalseweg en de Sonsbeeksingel beleven hun tweede jeugd, vindt de jury, nu steeds meer (mode)winkels terugkomen in de oude winkelpanden.

Oud GroenLinks-leider Femke Halsema reikt de prestigieuze prijs op 7 juni uit op de vastgoedbeurs Provada in Amsterdam.

De andere genomineerde ligt ook in Gelderland. Het is het DRU-terrein in Ulft. Vroeger stampte en stoomde hier een ijzergieterij. Nu zijn in de voormalige fabrieksgebouwen een café-restaurant en een theater gevestigd.

De jury kwam in april zelf kijken in Klarendal. Met name Pi de Bruin, architect van de nieuwbouw van de Tweede Kamer, was enthousiast. Maar ook prof. Fons Asselbergs, voormalig rijksadviseur Cultureel Erfgoed, stond ervan te kijken hoe mooi Klarendal is geworden.

Kijk voor meer informatie over deze prijs op de website van de Gulden Feniks en op de volgende link specifiek over het Klarendalse Modekwartier

Met dank aan Volkshuisvesting Arnhem.

Onze laatste nieuwtjes

De webredactie van Klarendal.nl probeert hier zo zorgvuldig mogelijk relevante berichtgeving voor en over de wijk Klarendal te publiceren.

Ook nieuws of initiatieven te melden dat voor buren en buurtgenoten belangrijk of interessant kan zijn? Meld het ons!