Klarendal
Zoeken in
Nieuwsberichten
Informatiepagina's

Hommelstraat op zijn kop

[van de redactie]

Alle bewoners van Klarendal zien het; de Hommelstraat is dan officieel geen Klarendal, maar iedereen ziet thuiskomend of de wijk verlatend dat er van alles gebeurt op dit stukje stad net buiten de wijk – en niet alleen fysiek.

De Hommelstraat hoort officieel bij de wijk Spoorhoek. Spoorhoek is samen met Sint Marten als een zogenaamde ‘preventiewijk’ aangewezen door de provincie op het moment dat Klarendal door de Rijksoverheid tot een Krachtwijk werd benoemd. En het grenst allemaal aan Klarendal. Ondertussen hoort Spoorhoek ook nog eens tot het Velperpoordistrict, waar een winkelstraatmanager op is gezet om het gebied economisch te ontwikkelen. Verschillende ondernemers in Spoorhoek zijn lid van ondernemersvereniging DOCKS en woningcorporatie Portaal start zijn campagne 3Dx3D (waarbij de eerste 3 D’s staan voor Designs, Delicatessen en Duurzaamheid en de tweede voor de 3Dimensies van Marco Bosato’s Gelredome bezoek) om bezoekers aan Arnhem uit het centrum ook deze kant op te krijgen.

Genoeg raakvlakken met Klarendal en zijn ideeën voor de toekomst.

Via dit korte bericht willen we graag laten zien wat de plannen zijn voor de Hommelstraat EN laten we u het persbericht downloaden om inzicht te krijgen in wat ook Provinciaal geld met onze nabije leefomgeving doet. Alle onderstaande documenten zijn PDF’s.

De werkzaamheden fysiek moeten klaar zijn per 1 juni 2011. De rest van de ontwikkelingen zullen nog iets langer op zich laten wachten. Maar dan zijn de Marco Bosato bezoekers al lang weer weg…

Hommelstraat in drie fasen

Hommelstraat Artis Impression sfeerdetails

Hommelstraat dwarsdoorsnede

PERSBERICHT over de invloed van Gelders stedenbeleid

Onze laatste nieuwtjes

De webredactie van Klarendal.nl probeert hier zo zorgvuldig mogelijk relevante berichtgeving voor en over de wijk Klarendal te publiceren.

Ook nieuws of initiatieven te melden dat voor buren en buurtgenoten belangrijk of interessant kan zijn? Meld het ons!