Klarendal
Zoeken in
Nieuwsberichten
Informatiepagina's

Plannen voor de Gemeentewerf Bosweg, Klarenbeek

Tegelijkertijd was wethouder Gerrie Elfrink op Omroep Gelderland, ook in dát filmpje klonk veel weerstand tegen woningbouw. Mensen vinden dat – zoals ooit toegezegd –  na de tijdelijke bestemming van de gemeentewerf het stuk grond aan het park moet worden terug gegeven.

Voor de ambtenaren (Cobus van der Stel – projectmanager en Jan Buijs – stedenbouwkundige) was het niet altijd even makkelijk tussen het rumoer onder het publiek door hun bevindingen rondom hun opdracht over te dragen. Hun opdracht was: een kostendekkend plan maken om daarmee 80% van de grond wél aan het park terug te kunnen geven. Want het gebied geheel terug aan het park geven zou 6 ton kosten aan slopen en herinrichting, en die zijn er niet. Tegelijkertijd is er gekeken naar een passend plan; woningbouw die significant in zicht is valt af. De Gelderlander meldde eerder dat het om 10 woningen zou gaan, maar dat is niet waar. Eén van de plannen heeft het over vier woningen, de andere minder.

Er zijn tussen de onrust door vijf plannen gepresenteerd, waarbij er twee al afvallen. Die plannen (boerderij woningen én hofwoningen, geïnspireerd op het Karthuizerklooster wat er ooit stond) zouden namelijk geschikt zijn aan de rand van de Bosweg. Daarmee staan ze significant wél in het zicht en tegelijkertijd óp dat gebied waar ooit dat klooster stond – en dat is een architectonische site waar niet op gebouwd mag worden.

Geluiden uit het publiek: waar is de inspraakronde? / waarschijnlijk is woningbouw al beklonken! / waarom is er geen geld beschikbaar vanuit het Groenfonds? / kan er een crowdfunding actie opgezet worden? – en nog veel meer…

Er is nog geen bestemmingsplan, het terrein (hoorden we!) is zojuist voor nog een jaar aan 2SWITCH verhuurd. En de weerstand is groot. Nog mogelijkheden genoeg! Hoewel en nog weinig op de website van de gemeente staat, is reageren zeker mogelijk. Download dus het formulier en geef uw reactie. De deadline daarvoor is na de informatieavond verschoven naar 15 juli! Sturen naar gemeentewerfbosweg@arnhem.nl met goede argumentatie. De projectgroep neemt die mee naar een advies rapport voor het college.

Onze laatste nieuwtjes

De webredactie van Klarendal.nl probeert hier zo zorgvuldig mogelijk relevante berichtgeving voor en over de wijk Klarendal te publiceren.

Ook nieuws of initiatieven te melden dat voor buren en buurtgenoten belangrijk of interessant kan zijn? Meld het ons!