Klarendal
Zoeken in
Nieuwsberichten
Informatiepagina's

Zomerschool in de Nieuwe Hommel

Doel Zomerschool

Leren en plezier hebben gaat hand in hand. Ontmoeting voor wijkbewoners en vrijwilligers onderling en tussen wijkbewoners en professionals.

Losse sfeer in de zomer gebruiken om verbindingen aan te gaan en van elkaar te leren. De kans om je kennis, kwaliteit, hobby, vak te delen met anderen.

Doelgroep
Vrijwilligers en bewoners in de wijken Sint Marten Sonsbeek, Klarendal en Geitenkamp. Maar ook van de omringende wijken van De Nieuwe Hommel, dat zijn Transvaalbuurt, Presikhaaf, Spijkerkwartier en het Centrum. Vrijwilligers waar we op aansturen zijn mensen die actief zijn bij Vitale Verbindingen, Coach van het Alledaagse, Vrouwen voor Elkaar, Klusvrouwen, vrijwilligers van het Inloophuis en de Buurtservice etc..

Wat willen we bieden:

Twee dagdelen per week is er een programma met keuze uit 2 of 3 onderdelen. Daarnaast informeel moment rond soeplunch. En op één van beide dagen is er tevens een kinderprogramma.

Wanneer

Week 29 t/m 34: iedere dinsdga tussen 9.30 en 12.00 / soeplunch tussen 12.00 en 13.00 / 13.00 – 15.30

Nb: er is dus elke dinsdag en donderdag soeplunch voor iedereen aanwezig, vóór of ná de activiteiten.

Nb: als de workshop korter is dan 2,5 uur begin je later dan 9.30u of je stopt eerder van 14:30u.

Wederkerigheid

We vragen vrijwilligers, beroepskrachten en ondernemers uit de wijken of ze gratis een workshop willen geven. Hoe meer mensen een workshop geven, hoe meer workshops er zijn om aan mee te doen. De wederkerigheid zit in bekendheid krijgen, gefaciliteerd worden (niet hoeven betalen voor ruimte), mogelijkheid om iets uit te proberen, kennis delen met elkaar. Aan het eind van de cyclus een barbeque voor alle deelnemers en aanbieders.

Kosten:
Het hoeft niet helemaal gratis. Materiaalkosten mag je in ieder geval doorberekenen. We kunnen ook een kleine bijdrage vragen voor de soep (bijv. € 1 ). En denk aan ‘uitgestelde soep’. Dat betekent dat iemand een soep betaalt, dat wordt genoteerd en een ander met weinig geld krijgt de soep dan gratis.

We hopen dat je er nog meer zin in krijgt, want het wordt heel leuk!
(met dank aan alle partners!)

Meer info: vitaleverbindingen.nl

 

 

Onze laatste nieuwtjes

De webredactie van Klarendal.nl probeert hier zo zorgvuldig mogelijk relevante berichtgeving voor en over de wijk Klarendal te publiceren.

Ook nieuws of initiatieven te melden dat voor buren en buurtgenoten belangrijk of interessant kan zijn? Meld het ons!