Klarendal
Zoeken in
Nieuwsberichten
Informatiepagina's

Persbericht januari 2012 MODE & DESIGNHOTEL

In augustus 2012 opent in Arnhem hotel Modez. De naam is een samenstelling van mode, design en ArtEZ, de hogeschool voor de kunsten in Arnhem. Het hotel is ontworpen door het Arnhemse architectenbureau NEXIT en ligt in de wijk Klarendal, die bekend staat als het modekwartier in de stad. Studio Piet Paris schreef het hotelconcept, ontwierp het logo en is verantwoordelijk voor de art direction. Voor de inrichting van de 20 kamers heeft Paris een aantal Nederlandse modeontwerpers gevraagd, waarvan een groot deel studeerde aan de Arnhemse modeacademie of een atelier in de stad heeft. Naast de modevormgeving maakt ook productontwerp een belangrijk deel uit van de inrichting van het hotel.

Het ontwerp en de inrichting


NEXIT is er in geslaagd een hedendaags gebouw te ontwerpen met een knipoog naar de historische gevelparcelering die kenmerkend is voor de wijk. Het hotel bestaat uit een stenen voorhuis en een houten achterhuis verbonden door een glazen trappenhuis. Piet Paris gaat uit van de indeling van een herenhuis, verdeeld in het voor- en achterhuis. Hij vroeg een aantal gevestigde modeontwerpers met een concept te komen voor een kamer dat informeert over hun modelabel. Voor andere kamers selecteerde hij ontwerpers die werken vanuit traditionele modeambachten. “Bij de art direction staat de balans tussen de uiterlijke manifestaties en de inhoudelijke kwaliteiten van de modevormgeving voorop. In hotel Modez gaat het zowel om de esthetische waarde van mode als om het uitleggen van het vak”, licht Paris toe.

Feitelijke informatie:

Naam:        Hotel Modez
Adres:        Putstraat 1, 6822 BE, Arnhem
Manager:    Kim van der Linden
Opening:    Augustus 2012
Architect:    NEXIT architecten
Art direction:    Studio Piet Paris
Consultants:    José Teunissen, Coming Soon Arnhem
PR bureau:    Never On Wednesday Communication

Onze laatste nieuwtjes

De webredactie van Klarendal.nl probeert hier zo zorgvuldig mogelijk relevante berichtgeving voor en over de wijk Klarendal te publiceren.

Ook nieuws of initiatieven te melden dat voor buren en buurtgenoten belangrijk of interessant kan zijn? Meld het ons!