Klarendal
Zoeken in
Nieuwsberichten
Informatiepagina's

Bouw MFC start dit voorjaar

Afgelopen december heeft het college van burgemeester en wethouders groen licht gegeven voor de realisatie van MFC Klarendal. Dit nieuw te bouwen Multifunctionele Centrum gaat onderdak bieden aan een school, kinderopvang, consultatiebureau, wijkwinkel, buurtcentrum en sport activiteiten door het sportbedrijf Arnhem en de kickboksschool van Fred Royers. Het MFC komt op de mooie locatie van de voormalige Menno van Coehoorn kazerne. Op dit terrein staat ook het voormalige kazernegebouw waar het Kunstbedrijf en het Huis van Puck activiteiten gaan organiseren. In het oude servicegebouw is reeds jongerencentrum de Mix gehuisvest.

Achter de schermen is de gemeente Arnhem volop bezig met de voorbereidingen. Inmiddels is voor de bouw van het MFC een opdracht verstrekt aan aannemer Paul Hardonk bv uit Deventer.

Momenteel wordt de oude sporthal gesloopt. Daar zal een wijkplein worden ingericht. In februari zal de reizende tuin aan de overkant daarvan, plaats moeten maken voor de eerste bouwactiviteiten. Velen hebben naar dit moment uitgezien. Een feestelijk tintje aan de start bouw mag dan ook niet ontbreken. Als de planning van de aannemer duidelijk is, wordt er een feestelijke start bouw georganiseerd. Wordt vervolgd dus.

Onze laatste nieuwtjes

De webredactie van Klarendal.nl probeert hier zo zorgvuldig mogelijk relevante berichtgeving voor en over de wijk Klarendal te publiceren.

Ook nieuws of initiatieven te melden dat voor buren en buurtgenoten belangrijk of interessant kan zijn? Meld het ons!