Klarendal
Zoeken in
Nieuwsberichten
Informatiepagina's

WOB woningen in opspraak

RTV Arnhem liet bewoonster van de Catharijnestraat Kim van der Heijden aan het woord. Ook de Gelderlander maakte er een stukje over, hoewel er in de gedrukte krant van 4 januari een uitgebreider artikel stond.

Daarin komen meerdere partijen aan het woord; bewoners vinden – los van de onzekerheid waarin ze leven – sowieso dat hun woningen erg slecht worden onderhouden; Volkshuisvesting Arnhem die al veel betekent voor de ontwikkelingen van Klarendal (en die graag dit vastgoed in bezit krijgen) en de Drie Gasthuizen schijnen niet over de prijs uit te komen; de Drie Gasthuizen groep legt een constructie uit (vennootschap) waarbij ze voor 75% eigenaar blijven en de andere 25% eigenaar zal een nog onbekend vastgoed bedrijf worden. 

Alhoewel WOB geen woningstichting is die onder de overkoepelende organisatie van woningcorporaties Aedes valt (WOB is namelijk een particuliere stichting), heeft wethouder Elfrink zich tegen de verkoop uitgesproken.

Onze laatste nieuwtjes

De webredactie van Klarendal.nl probeert hier zo zorgvuldig mogelijk relevante berichtgeving voor en over de wijk Klarendal te publiceren.

Ook nieuws of initiatieven te melden dat voor buren en buurtgenoten belangrijk of interessant kan zijn? Meld het ons!