Klarendal
Zoeken in
Nieuwsberichten
Informatiepagina's

Over een paar maanden dicht

dit artikel is geschreven voor de wijkkrant die in april 2023 van de drukker kwam

Persbericht 2022

We halen nog eens de zin uit een persbericht van de gemeente, van precies een jaar geleden, over de Arnhem Oost aanpak. Volgens toenmalig wethouder Paping was de gemeente flink op stoom voor een langjarige en duurzame beweging in de wijken. Met deze Arnhem-Oost-aanpak moet in de vijf wijken waaronder Klarendal, de negatieve spiraal van armoede, werkeloosheid, matige gezondheid en slechte woningen stoppen en achterstanden ingehaald worden. ‘De generatie kinderen die nu wordt geboren en opgroeit móet veel betere kansen en vooruitzichten krijgen’ en ‘Ook Sporthal Klarendal wordt zo’n centrale plek waar jongeren kunnen sporten en leren.’

Hoofdpijndossier

Sindsdien probeert de redactie er achter te komen wat dan precies de bedoeling is met die sporthal, waar al jaren discussie over is of die plek misschien niet anders bestemd moet worden. We publiceerden er ook al een aantal keren over. Kort geleden lukte het dan om in ieder geval het woord ‘hoofpijndossier’ uit iemands mond te toveren, want de sporthal aan de Neerlandstuinstraat is niet alleen een doorn in het oog, maar ook gebruikers hebben naast onduidelijkheid over de toekomst bijvoorbeeld te maken met enorme energiekosten: de hal voldoet niet meer aan deze tijd. Niemand die de hal onderhoudt, er in investeert of vragen helder beantwoordt.

Bijna dicht

Eind vorig jaar werd vlak na een wijkkrant deadline bekend dat hij nog maximaal een jaar open zou blijven. Geen Arnhem Oost aanpak onderdeel, dus. Dat jaar is ondertussen gehalveerd. Samen met alle gebruikers van de hal is de keuze gemaakt om tot de zomervakantie door te gaan met de activiteiten in de hal. In de zomervakantie wordt de hal leeg getrokken en de activiteiten worden stopgezet. Dat markeert dan dus de stop voor de freerun en circus activiteiten die er nu nog plaatsvinden. In aankomende warmere maanden zullen er wel regelmatig buitenlessen worden gegeven in de wijk, en zullen er ook meer mensen zelfstandig buiten trainen in Klarendal.

Ondertussen blijven wij zoeken naar welke toekomstplannen er gemaakt worden en door wie, voor de Neerlandstuinstraat waar die sporthal beeldbepalend voor is.

Onze laatste nieuwtjes

De webredactie van Klarendal.nl probeert hier zo zorgvuldig mogelijk relevante berichtgeving voor en over de wijk Klarendal te publiceren.

Ook nieuws of initiatieven te melden dat voor buren en buurtgenoten belangrijk of interessant kan zijn? Meld het ons!