Klarendal
Zoeken in
Nieuwsberichten
Informatiepagina's

Nieuw onderkomen voor politiehuiskamer Klarendal

persbericht van de gemeente Arnhem

In het voorjaar van 2011 verhuist de politiehuiskamer Klarendal naar de Hommelseweg 56, direct naast de supermarkt op de hoek van de Hommelseweg en de Zuid-Peterstraat. Het was bekend dat de politiehuiskamer niet op de huidige locatie kon blijven vanwege de verkoop van de kluswoningen. Bij de zoektocht naar een nieuwe locatie heeft burgemeester Pauline Krikke eind vorig jaar aangegeven dat een pand dichter bij de Sonsbeeksingel de voorkeur heeft. Daar is de overlast namelijk het grootst, mede door de concentratie van coffeeshops. Gemeente en politie zijn blij dat nu een geschikt pand in de buurt is gevonden.

In de nieuwe politiehuiskamer is ook plaats voor mensen van de afdeling toezicht en preventie van de gemeente. Daardoor wordt de samenwerking tussen licht- en donkerblauw verder versterkt.

Het nieuwe pand aan de Hommelseweg wordt op dit moment door de eigenaar gerenoveerd. Daarna wordt het verhuurd aan de Politie Gelderland-Midden. Dankzij de medewerking van Portaal kan de politiehuiskamer tot die tijd in het oude pand aan de Marten van Rossemstraat blijven.

Onze laatste nieuwtjes

De webredactie van Klarendal.nl probeert hier zo zorgvuldig mogelijk relevante berichtgeving voor en over de wijk Klarendal te publiceren.

Ook nieuws of initiatieven te melden dat voor buren en buurtgenoten belangrijk of interessant kan zijn? Meld het ons!