Klarendal
Zoeken in
Nieuwsberichten
Informatiepagina's

Thema-avonden voor ouders door huiswerkinstituut Studiekring in Arnhem

15 november: thema Studievaardigheden

17 november: thema Internet en handige programma’s bij het leren

Studievaardigheden en Internet zijn veelbesproken onderwerpen bij ouders als het gaat om hulp bij de studie van hun kind. Huiswerkinstituut Studiekring helpt leerlingen én ouders, zowel in haar studiebegeleiding maar ook wanneer ouders hun kind zelf willen ondersteunen. Op 15 en 17 november organiseren de 2 locaties in Arnhem allebei een gratis thema-avond voor ouders waarin deze onderwerpen aan bod komen. Studiekring Arnhem-Zuid (gevestigd binnen het Lorentz Lyceum) organiseert op maandag 15 november een avond over Studievaardigheden. Studiekring Arnhem-Noord (gevestigd binnen het Arentheem College, Thomas a Kempislaan) houdt op woensdag 17 november een avond over internetgebruik. De vestigingen zijn toegankelijk voor alle leerlingen uit de omgeving.

Meer informatie en aanmelden via www.studiekring.nl/arnhem

De thema-avonden van Studiekring zijn bedoeld voor ouders die hun kind zelf willen helpen met leren leren, al dan niet in combinatie met aanvullende studiebegeleiding. Als landelijk instituut maakt Studiekring zich sterk om het talent in élk kind boven te laten komen. Zo worden ook workshops op scholen georganiseerd, en is er een jaarlijks congres voor ouders in samenwerking met opvoedblad J/M. In de derde novemberweek zetten alle vestigingen hun deuren open om expertise en ervaring te delen rond veel gevraagde thema’s.

Studiekring biedt zowel vakinhoudelijke begeleiding als ondersteuning bij het leren leren. Veel scholieren komen momenten tegen dat leren niet vanzelfsprekend is. Huiswerkbegeleiding geeft deze leerlingen een steuntje in de rug, waardoor ze weer zelfstandig verder kunnen. Scholieren leren bij Studiekring niet alleen belangrijke studievaardigheden aan zoals het plannen van het huiswerk, ook worden ze gestimuleerd in het ontwikkelen van motivatie, discipline en zelfvertrouwen.

Onze laatste nieuwtjes

De webredactie van Klarendal.nl probeert hier zo zorgvuldig mogelijk relevante berichtgeving voor en over de wijk Klarendal te publiceren.

Ook nieuws of initiatieven te melden dat voor buren en buurtgenoten belangrijk of interessant kan zijn? Meld het ons!