Klarendal
Zoeken in
Nieuwsberichten
Informatiepagina's

Broedplaats voor startende mode-ondernemers

Om talentvolle startende ontwerpers in de modebranche te ondersteunen wordt in Arnhem een “mode-incubator”opgericht. Een mode-incubator is een plek waar startende ondernemers worden geholpen door het bieden van een werkplek, coaching en advies op financieel vlak.  Met het oprichten van een mode-incubator wordt het mogelijk dat ondernemers zichzelf sneller en succesvoller kunnen ontwikkelen. Het college van burgemeester en wethouders dat samen met ArtEZ het idee van de mode-incubator bedacht, stelt daar eenmalig 100.000 euro voor ter beschikking aan de Stichting Dutch Fashion & Design Centre die de incubator realiseert. Deze stichting heeft ook aan de provincie Gelderland om een bijdrage gevraagd: 400.000 euro.

Verantwoordelijk wethouder Michiel van Wessem:  “Om Arnhem als modestad verder te profileren en ontwerptalent aan de stad te binden dragen we als gemeente graag bij aan een goed ondernemingsklimaat in dit vakgebied. Vanuit de startende ondernemers blijkt er behoefte te zijn aan een plek waar zij de eerste stappen op weg naar een eigen onderneming kunnen zetten. Onze financiële bijdrage in combinatie met financiële steun van ArtEZ, provincie Gelderland, deelnemers en sponsors zorgt voor een stevige basis om dit concept de komende jaren verder te ontwikkelen. Ik hoop dat de provincie nog dit jaar een positief besluit neemt en subsidie toekent uit de gelden voor het Gelders Actieplan Recessie. Of de mode-incubator doorgaat, is afhankelijk van provinciale steun.” 

De Stichting Dutch Fashion & Design Centre stond eerder aan de wieg van het Arnhemse mode en design-warenhuis en -opleidingscentrum Coming Soon.

Locatie

Voor de mode-incubator is inmiddels ook een plek gevonden: een pand van woningcorporatie Volkshuisvesting Arnhem aan de Sonsbeeksingel 147, om de hoek van het Modekwartier Klarendal. Het idee is om in het pand ook een presentatieruimte te realiseren waarmee ook publiek wordt uitgenodigd kennis te maken met wat Arnhems modetalent heeft te bieden.

Doel

Om als startende ondernemer gebruik te kunnen maken van de faciliteiten van de mode-incubator wordt een kleine financiele bijdrage gevraagd  Het doel is uiteindelijk om startende ondernemers zo snel mogelijk te laten uitgroeien tot een succesvolle onderneming om vervolgens als ondernemer op eigen benen te kunnen staan. De inzet is om de komende vier jaar minimaal 25 ondernemers te ondersteunen, waaruit naar verwachting 15 succesvolle ondernemingen voortkomen.

U kunt het volledige persbericht hier downloaden.

Onze laatste nieuwtjes

De webredactie van Klarendal.nl probeert hier zo zorgvuldig mogelijk relevante berichtgeving voor en over de wijk Klarendal te publiceren.

Ook nieuws of initiatieven te melden dat voor buren en buurtgenoten belangrijk of interessant kan zijn? Meld het ons!