Klarendal
Zoeken in
Nieuwsberichten
Informatiepagina's

Muziek bij de Buren – verrassend gastvrij

In Klarendal klinkt er op maar liefst tien plekken Muziek bij de Buren. Een bijzondere locatie is de oude Sint Jansschool aan de Roosendaalsestraat 373; gelijk eens kijken hoe het schoolgebouw om is geturnd tot een appartementencomplex! Ook de oude school aan het Leeuwensteinplein heeft nu een functie als theater, in één van de woningen in dat complex klinkt muziek. Molen de Kroon als pronkstukv van de wijk functioneert voor het eerst als huiskamer tijdens dit festival.

Op het online blokkenschema zijn Klarendal en Sint Marten/Sonsbeek aan te klikken, nu ook geschikt voor mobiel.

Kijk ook op onze Facebook pagina  voor nieuws en aankondigingen. Bezoek voor alle informatie van de dag www.arnhem.muziekbijdeburen.nl of haal de programmakrant in MFC Klarendal voor het volledige overzicht.

[hoofdfoto artikel: MbdB2015 © Rien Meijer]

MbdB16_ledscherm_600x232mm_v1.indd

Aftrap

De dag start om 11.00 zowel in Arnhem Zuid als Noord. Traditioneel is er om 12.00 een aftrap in Brasserie Dudok onder de Eusebiustoren. Na een kopje koffie kan iedereen daar genieten van componist en performer Lavalu, zij orkestreerde speciaal voor Muziek bij de Buren nieuwe songs voor Het Gelders Orkest. Ook in Arnhem Zuid is er een gezellig start van de dag georganiseerd. Daar kan men na aanmelding om 11.00 gratis ontbijten en verzorgt de band Wilson een aftrap in MFC de Omnibus in Schuytgraaf. Vervolgens kunnen bezoekers de hele dag gratis op pad naar de huiskameroptredens. Deze zijn op loop- en/of fietsafstand, waardoor iedereen een eigen route kan samenstellen.  Bovendien kun je in alle huiskamers na de optredens een gratis buspas mee nemen!

Het is onmogelijk te adviseren wat je nu echt niet zou mogen missen. Er heeft zich weer enorm veel nieuw talent uit de stad gemeld. Zorg dus voor een programmakrant, onder andere af te halen bij Brasserie Dudok aan de Koningstraat of het VVV kantoor! Deelnemende huiskamers zijn verder te herkennen aan de Muziek bij de Buren raamborden. Reserveren is helaas niet mogelijk en een volle huiskamer betekent: wachten op de volgende ronde.

Luxor Live eindfeest

Na 17.30u zullen enkele artiesten vanuit de stad zich haasten naar Luxor Live om daar vanaf  18:00 een feestelijke afsluitende avond te verzorgen. Deze is voor iedereen toegankelijk. In de benedenruimte  van Luxor kan iedereen onder andere B & the Pack, Sinner & the Songfighter en Jordi Repkes verwachten. In de grote zaal, omlijst door DJ Clojo, verzorgen Maame Joses en Bersama  het hoofdprogramma. Maame arrangeert  soulvolle liedjes recht uit het hart en Bersama garandeert een feestje met hun unieke Maluku Latin sound.

Muziek bij de Buren is een jaarlijks terugkerend muziekfestival en een ontmoetingsfestival in één. De optredens vinden niet plaats zonder de gastvrijheid van vele Arnhemmers. Bij de ene huiskamer krijg je een kopje koffie met een plakje cake en bij de ander tref je misschien wel een heel buffet. Iedereen zal zeker een blijvende herinnering hebben aan een bijzonder optreden bij gastvrije stadsgenoten.

Programma

11.15 – 12.00     Inloop in café brasserie Dudok tegenover de Eusebiuskerk.

12.00 – 12.30     Officiële aftrap in Dudok met componist en performer Lavalu; piano, zang, eerlijk en naakt. Het Gelders Orkest speelt samen met Lavalu een door haar gecomponeerd arrangement.

11.00 – 12.00     Wijkontbijt in MFC de Omnibus, Pallas Atheneplein 2.

12.00 – 12.30     Officiële aftrap met muziek in MFC de Omnibus.

13.00 – 17.30     Over de vloer bij Arnhemse buren om lokale muzikale talenten te ontdekken.

18.00 –23.00      Eindfeest in Luxor Live met o.a. Maame Joses en Bersama.

DE TOEGANG IS OVERAL GRATIS!

Geen huiskamer is te ver

Dankzij Breng is geen enkele huiskamer te ver. Je kan die dag op vertoon van een speciale buspas gratis met de stadsbus, deze brengt je van huiskamer tot huiskamer. Deze passen zijn in elke deelnemende huiskamer verkrijgbaar.

Hét huiskamerfestival van Nederland,

Naast Arnhem zullen ook gastvrije huiskamers Deventer, Ede, Hengelo, Meppel, Nijmegen, Wageningen en Zwolle hun deuren openen voor lokale muzikanten en stadbewoners. Met ruim 1250 optredens in zo’n 429 Nederlandse huiskamers is Muziek bij de Buren hét huiskamerfestival van Nederland.

Ga 11 december op pad en laat je verrassen door de muzikaliteit en gastvrijheid van Arnhem.

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Onze laatste nieuwtjes

De webredactie van Klarendal.nl probeert hier zo zorgvuldig mogelijk relevante berichtgeving voor en over de wijk Klarendal te publiceren.

Ook nieuws of initiatieven te melden dat voor buren en buurtgenoten belangrijk of interessant kan zijn? Meld het ons!