Klarendal
Zoeken in
Nieuwsberichten
Informatiepagina's

Memorarium in de Sint Jan

Kort geleden werd definitief bekend dat de Sint Janskerk een Memoriarum wordt, daar werd uitgebreid over bericht

Wat is een Memorarium?
Een Memorarium is een spirituele belevingsruimte en gedenkplaats in de ruimste zin van het woord. In deze omgeving worden nabestaanden de ruimte en mogelijkheden geboden de mensen te gedenken die hen zijn ontvallen in een bijzondere, respectvolle en hoogwaardige omgeving met een spirituele sfeer.

Martin Vissers heeft een compagnon, Hans de Kluijver uit de makelaarswereld. Op de inloopavond was alleen Martin aanwezig die honderduit vertelde. Een paar leuke details: de urnengalerijen worden gebouwd van oude kerkbanken, de gedenkhoek voor kinderen krijgt plaquettes die gemaakt worden door lokaal ondernemer Hendrik Stollé van Kunst en Sieraad, de muurschildering er achter wordt verzorgd door in Klarendal woonachtige kunstenares Yoyo, de Maria van Klarendal wordt overnieuw aangekleed door Irene Schaepman/Eva Luna couture uit het Modekwartier en nog veel meer. Genoeg om eens uitgebreid op terug te komen!

Pers

De afgelopen woensdag werd aangekondigd op Arnhem.dichtbij. Martin’s compagnon kwam meer aan het woord in een artikel uit de landelijke pers: het Algemeen Dagblad schreef op 26 oktober een stuk over religieus erfgoed algemeen en Klarendal Arnhem kwam uitgebreid aan bod (pdf)!

Onze laatste nieuwtjes

De webredactie van Klarendal.nl probeert hier zo zorgvuldig mogelijk relevante berichtgeving voor en over de wijk Klarendal te publiceren.

Ook nieuws of initiatieven te melden dat voor buren en buurtgenoten belangrijk of interessant kan zijn? Meld het ons!