Klarendal
Zoeken in
Nieuwsberichten
Informatiepagina's

Klushuizen

De Hommelseweg is precies de grens tussen Klarendal en Sint Marten. Aan de overkant staan de Klushuizen, bewoners van Klarendal kunnen niet om die ontwikkelingen heen.

Een aantal toekomstige bewoners heeft al geschiedenis in dit gebied en Nexit Architecten is een lokaal bedrijf wat zich nauw verbindt met ook Klarendal. Zij zitten bijvoorbeeld ook achter Hotel Klarendal.

Reden genoeg om er dus toch over te berichten.

door Leendert Douma

WELSTAND LYRISCH OVER KLUSHUIZENPROJECT

Het lijkt de Spaanse inquisitie wel! Iedereen met bouwplannen is doodsbang voor de Welstandscommissie. Dat is niet zo gek. Het moet heel zuur zijn als je met bloed, zweet en tranen een compleet ontwerp hebt gemaakt. En dan wordt het afgeschoten op – schijnbaar – onbelangrijke details.
Maar het kan ook anders. Samen met NEXIT architecten kozen wij er voor om de Welstandscommissie zo vroeg mogelijk bij onze plannen te betrekken. Mocht er dan iets mis zijn, dan kunnen we het altijd nog aanpassen. En zo zaten NEXIT en Sint Martens Hof begin augustus al aan bij de Arnhemse Welstandscommissie, nog voor het Voorlopig Ontwerp is vastgesteld.

De ‘inquisitie’ had een paar hele kleine punten waar we nog aan moeten werken. En nog niet alles is ingevuld.

Maar over het algemeen waren ze lyrisch over onze plannen!

Een citaat uit hun eerste advies:
“De commissie is onder de indruk van het initiatief van de kopersvereniging om het geheel collectief op te pakken. De analyse van de architect is helder en scherp. De zoektocht tot nu toe is veelbelovend en ingenieus. Ook het idee voor een deels collectieve tuin en met daarin één gebouw waarin de bergingen zijn gesitueerd is goed. Ook de aandacht voor een collectieve en kwalitatieve hoogwaardige oplossing voor de erfafscheiding wordt door de commissie gesteund. De commissie is ook enthousiast over het feit dat de vroegere winkels weer bezet gaan worden door nieuwe bedrijfjes (aan huis).”

Eind augustus zitten we weer bij Welstand. Kort daarna hoopt Sint Martens Hof groen licht te geven op het Voorlopig Ontwerp van NEXIT. Dan gaan ze werken aan het Definitief Ontwerp. Als alles volgens planning verloopt dienen we eind november de officiële bouwaanvraag in bij de gemeente Arnhem.


Kijk ook op Sint Martenshof
Beeld: NEXIT Architecten

Onze laatste nieuwtjes

De webredactie van Klarendal.nl probeert hier zo zorgvuldig mogelijk relevante berichtgeving voor en over de wijk Klarendal te publiceren.

Ook nieuws of initiatieven te melden dat voor buren en buurtgenoten belangrijk of interessant kan zijn? Meld het ons!