Klarendal
Zoeken in
Nieuwsberichten
Informatiepagina's

Ramadan en Suikerfeest

van de redactie

Van 31 augustus t/m 3 september is het Suikerfeest; Het Suikerfeest of het Kleine feest is het islamitisch feest waarop het einde van de maand ramadan gevierd wordt. Het Arabische id-oel-fitr betekent “feestdag ter gelegenheid van het breken (van het vasten)” (bron Wikipedia). De Ramadan is negende maand van de Islamitische maankalender waarin gevast word.

In Klarendal leven veel Islamieten en er is de Ayia Sofia Moskee aan de Sonsbeeksingel. Op initiatief van buurtpastor Geert Rozema vanuit de (nu) Eusebiusparochie (voorheen de Wijngaard) is er eind augustus uitgenodigd de moskee tijdens de Iftar te bezoeken. Dit initiatief werd ondersteund door Rijnstad Participatiewerker/Wijkcentra Klarendal en De Hommel Anja van Hal, Stichting Kruispunt en Villa Klarendal.

De oproep was op de wijkwebsite van Sint Marten en Sonsbeekkwartier gepubliceerd, daar volgde wat discussie. Maar op 23 augustus gingen zo’n twintig bewoners naar de informatieve ontmoetingsavond i.s.m. de Aya Sofia moskee.

Wij waren daar niet bij, maar laten graag zien hoe de redactie van Arnhem.dichtbij dat wél was. Met dank aan Paul Clappers voor o.a. de foto.

En nu is de Ramadan voorbij, tijd voor het Suikerfeest! Dus als u goed geklede medeburgers deze dagen met hapjes en cadeautjes over de straten ziet lopen, dan weet u dat het om het Suikerfeest gaat.

Onze laatste nieuwtjes

De webredactie van Klarendal.nl probeert hier zo zorgvuldig mogelijk relevante berichtgeving voor en over de wijk Klarendal te publiceren.

Ook nieuws of initiatieven te melden dat voor buren en buurtgenoten belangrijk of interessant kan zijn? Meld het ons!