Klarendal
Zoeken in
Nieuwsberichten
Informatiepagina's

Formupgrade, het gedroomde beweegcentrum van huisarts Ton Verheij

Op 1 juli jl. is er een vernieuwd beweegcentrum in Klarendal geopend. Wijkkrant Klarendal kondigde dit centrum in aanloop naar de opening al aan:

Begeleid sporten

Sinds kort zit Formupgrade in haar nieuwe sportruimte aan Onder de Linden 21a. Dat is achter het pand van School III, dat nu gerenoveerd wordt. Het bewegingscentrum richt zich op drie groepen: medische sporters, recreatieve sporters en prestatiesporters.

Bij medische indicaties kun je denken aan diabetes millites I en II, COPD, CVRM (cardiovasculair risico management, oftewel mensen met hartklachten en hartfalen), lage rugpijn, obesitas. Of aan chronische indicaties zoals reuma, spierziektes, revalidatie bij oncologie etc.

Huisartsen, fysiotherapeuten, diëtisten en sportinstructeurs werken nauw samen, zodat de begeleiding optimaal is. Zo ontstaat een bewegingsprogramma dat voor elke individu weer anders is. Ook als je ‘gewoon’ aan je conditie wil werken – of dat nu recreatief of voor de prestatie is- krijg je advies op maat. Programma’s zijn in een groep of individueel. Het is mogelijk om met vergoeding te komen sporten. Formupgrade heeft contacten Menzis, RIBW, de Arnhem Card (50 % korting; kinderen 75 %) en Sportpunt Klarendal (gratis sporten op dinsdagavond). Voor meer info kijk op www.formupgrade.nl of bel 026-3793253

Enkele dagen na het verschijnen van de wijkkrant (6 juli) kregen we het volgende bericht van Thomas Verheij, de algemeen directeur van Formupgrade:

"Op 1 juli 2011 opende Formupgrade beweegcentrum haar deuren in de wijk Klarendal. Het beweegcentrum is in initiatief van huisarts Ton Verheij en ikzelf, zijn zoon Thomas Verheij. Ton is 32 jaar lang huisarts geweest in Arnhem en heeft zich altijd enorm ingezet voor de gezondheid en vitaliteit van zijn patiënten.

Helaas kon Ton zelf niet bij de opening aanwezig zijn. In 2007 is de ziekte van Kahler, beenmerg kanker geconstateerd. Bijna 5 jaar lang heeft hij transplantaties, chemo keuren, bestralingen en overige ziekenhuis bezoeken moeten ondergaan. Op 1 juli de dag van de opening is Ton overleden aan de gevolgen van een longontsteking. Gisteren was het afscheid en een kleine 1000 Arnhemmers kwamen van hem afscheid nemen. De afgelopen dagen hebben we honderden kaarten, bloemen en brieven ontvangen. Ton was altijd een groot voorbeeld voor veel patiënten en werd landelijk gevolgd op zijn weblog. Zijn doorzettingsvermogen en ongelijke drive om te willen leven was voor velen een voorbeeld."

Dit bericht was verstuurd naar de diverse media. Graag laten we zien hoe Arnhem Direct heeft gereageerd op dit bericht.

Onze laatste nieuwtjes

De webredactie van Klarendal.nl probeert hier zo zorgvuldig mogelijk relevante berichtgeving voor en over de wijk Klarendal te publiceren.

Ook nieuws of initiatieven te melden dat voor buren en buurtgenoten belangrijk of interessant kan zijn? Meld het ons!