Klarendal
Zoeken in
Nieuwsberichten
Informatiepagina's

Kinderbuurtweek

Van 19 t/m 23 maart staan Klarendal en Sint Marten in het teken van de Kinderbuurtweek.

De Brede school heeft dit jaar voor het thema WATER gekozen.

Op diverse locaties in de wijk zullen onder en na schooltijd activiteiten aangeboden worden, die heel veel facetten van water laten ervaren en in beeld brengen. Water stroomt niet alleen door de rivier, komt niet alleen uit de lucht of uit de kraan. Iedereen kent wel de spreekwoorden, ‘Van de regen in de drup’; ‘watervlug’; stille wateren hebben diepe gronden; in elkaars vaarwater zitten. Water speelt op allerlei manieren een rol in ons leven. Van thuis bij het tandenpoetsen tot waterputten ver weg in de wereld.

In alle activiteiten komt die verschillende rol van water terug. Het onderwijs, sport, spel en kunstactiviteiten brengen allemaal op eigen speelse wijze water voor de kinderen tot leven: de grote waterloop voor het waterputtenprojecten, het waterorkest, waterspelen op de leuke Linde etc. etc.

Vooraf worden alle kinderen uitgenodigd om zelf een eigen waterposter te ontwerpen en te tekenen. Op vrijdag 23 maart is de grote feestelijke afsluiting op de leuke Linde van 15:00 tot 17:00 uur. De mooiste tekeningen worden dan door een jury beloond en alle tekeningen exposeren we tijdens de week van het water in de wijk.

Download hier de flyer met programma en de waterposter!

Onze laatste nieuwtjes

De webredactie van Klarendal.nl probeert hier zo zorgvuldig mogelijk relevante berichtgeving voor en over de wijk Klarendal te publiceren.

Ook nieuws of initiatieven te melden dat voor buren en buurtgenoten belangrijk of interessant kan zijn? Meld het ons!