Klarendal
Zoeken in
Nieuwsberichten
Informatiepagina's

Interreligieuze vastenmaaltijd

[bericht van buurtpastor Geert Rozema]

Voor alweer het vierde achtereenvolgende jaar nodigen we u op 14 maart uit voor de “rijstmaaltijd” in de Veertigdagentijd voor Pasen. Moslim, christen, of niet gelovig, iedereen is van harte welkom. Vorig jaar luisterden we samen naar een bewerkt Arabisch fragment van Bach Matthaus-passion.

Dit jaar wisselen we uit wat vasten vandaag voor ons betekent, vanuit het perspectief van twee vrouwen, uit achtereenvolgens de christelijke en de Turkse-moslim geloofsgemeenschap.  Dit naar aanleiding van een hartelijke ontmoeting vorig jaar in de Aya Sofia-moskee tijdens de vastenmaand Ramadan.

Omdat we ons verbonden voelen met de armen dichtbij en ver weg eten we in de veertig dagen voor Pasen sobere rijstmaaltijden op woensdag. Iedere week tijdens de vasten organiseert een andere christelijke geloofsgemeenschap deze maaltijd. Dit keer is het aan de stEusebiusparochie en het Inloophuis stMarten. Het geld dat we ophalen tijdens de maaltijd gaat naar het goede doel in Ethiopië

De Dochters van Liefde, een congregatie van zusters, zet zich in Addis Abeba in voor de allerarmsten. Hoe? Ze sluiten aan bij initiatieven uit de wijk. Ze steunen jongeren en vrouwen met kinderen om een menswaardig bestaan op te bouwen.

Uw bijdrage voor de maaltijd is vrijwillig. Aansluitend is desgewenst een avondgebed om 19.15, maar u bent ook welkom voor alleen het avondeten.

Contactgegevens Inloophuis Sintt Marten

Wilt u mee eten? Sluit dan aan om 18:15. Geeft u zich op bij het centraal secretariaat van de parochie: 026-4424567 of secretariaat@eusebiusparochie.nl Waar? Inloophuis Stmarten. Van Slichtenhorststraat 34, 6821 CM Arnhem. Inloop vanaf 17:30.

Achtergrond info rijstmaaltijden tijdens Vastentijd

Achtergrond informatie over de woensdagavond-Rijstmaaltijden. Mensen uit verschillende christelijke kerken zoals Lutheranen, (oud)katholieken, Anglicanen, Protestantse Gemeente Arnhem, Baptisten, Parkstraat-gemeente, mensen van Villa Klarendal en anderen organiseren deze vastenmaaltijden vanuit het zogenoemde Oecumenisch Platform Arnhem. Op www.luthersegemeentearnhem.nl/kerknieuws.php vind je een zes-weken overzicht van waar in welke kerk elke woensdag tijdens de Veertigdagentijd een eenvoudige rijstmaaltijd is. 

Onze laatste nieuwtjes

De webredactie van Klarendal.nl probeert hier zo zorgvuldig mogelijk relevante berichtgeving voor en over de wijk Klarendal te publiceren.

Ook nieuws of initiatieven te melden dat voor buren en buurtgenoten belangrijk of interessant kan zijn? Meld het ons!