Klarendal
Zoeken in
Nieuwsberichten
Informatiepagina's

Kick-off WOP – Woon Omgevings Ploeg

‘Samen voor een schone wijk’

Op 3 juli is de nieuwe WoonOmgevingsPloeg in Klarendal gestart. De nieuwe WOP is verantwoordelijk voor het onderhoud van de achterpaden die in eigendom zijn van Volkshuisvesting. Dit gebeurt onder de vlag van De Wasplaats en het WijkWerkPalet.

Werkervaring

Bij de WOP kunnen bewoners van Klarendal met een afstand tot de arbeidsmarkt werkervaring opdoen. Daarvoor werkt het WijkWerkPalet samen met diverse partijen in de stad. Het werk kan een opstap zijn naar een opleiding of betaald werk. De uitvalsbasis van de WOP is de Wasplaats aan de Klarendalseweg. De werkers zijn vier dagen per week in de Klarendalse achterpaden te vinden. Ploegleider Adrie Schoonderwoerd is het vaste gezicht.

Buurtacties

‘Samen voor een schone wijk’ is de slogan van de WOP. Naast dat medewerkers van de WOP de achterpaden netjes houden, proberen zij ook wijkbewoners hierbij te betrekken. Een schoon, heel en veilig achterpad is immers de verantwoordelijkheid van én belangrijk voor iedere huurder. Geregeld gaat de WOP ook straat óf buurt-schoon-acties organiseren. Als u als bewoner zelf zo’n actie wilt opzetten, kunt u zich melden bij de WOP (Klarendalsweg 439) voor mogelijke hulp.

Schone toekomst

Wijkbewoners van Klarendal en de medewerkers van de WOP kunnen samen het verschil gaan maken. Wordt Klarendal in de nabije toekomst een hele schone wijk? We rekenen op u!

Gezocht: collega’s WOP Klarendal

De WOP onderhoudt 55 achterpaden voor Volkshuisvesting Arnhem. Dat varieert van eenvoudig groenonderhoud tot kleine herstelwerkzaamheden. De WOP is een zelfstandig team en bepaalt zelf hoe het werk wordt ingedeeld aan aangepakt. Lijkt jou het leuk om in een klein  groepsverband hiermee bezig te zijn? Maak dan contact met Monita Polman 0612951528 of loop binnen in de Wasplaats.

Foto: Karimmo, Monita Polman, Birgit Bonnink vanuit Volkshuisvesting en Adrie tijdens de kick-off op Klarendalseweg 439.

Bewaren

Onze laatste nieuwtjes

De webredactie van Klarendal.nl probeert hier zo zorgvuldig mogelijk relevante berichtgeving voor en over de wijk Klarendal te publiceren.

Ook nieuws of initiatieven te melden dat voor buren en buurtgenoten belangrijk of interessant kan zijn? Meld het ons!