Klarendal
Zoeken in
Nieuwsberichten
Informatiepagina's

Speeldorp Klarendal 2016 – gaat door!

HOU DE FACEBOOK PAGINA IN DE GATEN VOOR DE LAATSTE NIEUWTJES!

De laatste 2 weken van de zomervakantie is het weer tijd voor: SPEELDORP KLARENDAL!!! Het is alweer het 44ste jaar dat we vanuit Bouwspeelplaats De Leuke Linde en het Kinderwerk van MFC Klarendal ´Speeldorp Klarendal´ organiseren.

De activiteiten van Speeldorp zijn bedoeld voor alle kinderen in de leeftijd van 4 tot en met 12 jaar. Verder is natuurlijk iedereen welkom.

Speeldorp draait bijna geheel op vrijwilligers. Zij begeleiden de activiteiten, werken in de keuken en bouwen het terrein en de tenten op. Daarnaast is er ook nog een groep vrijwilligers die de kinderen nooit zien. Dat zijn namelijk de mensen die 2 weken lang het terrein van De Leuke Linde ’s nachts bewaken.

In totaal zijn er ongeveer 60 vrijwilligers die klaar staan voor Speeldorp, zonder hen zou Speeldorp dus nooit kunnen bestaan.

Maandag 14 augustus: OPENINGSKERMIS !!!

Natuurlijk begint Speeldorp ook dit jaar weer met een geweldige openingskermis.

Er zijn er allerlei leuke en spectaculaire spellen en activiteiten, zoals de spinning wheel, springkussens, de interactieve arena, knutselen, de hangbrug en nog veel meer!! Deze eerste dag wil je niet missen!

Dinsdag 15 augustus: BOUWDAG

We starten dit jaar al in de eerste week van Speeldorp met de Bouwdag. Het thema is vandaag Cowboys & Indianen. We starten met de bouw van het Cowboy-dorp, je kunt knutselen, zagen, kleien, en nog veel meer. Na deze dag kun je bijna het gehele Speeldorp nog verder bouwen aan het Cowboy-dorp in de bouwhoek.

Trek wel stevige, dichte schoenen aan, als je in de bouwhoek gaat helpen.

Woensdag 16 augustus: WATERDAG !!!

Geen Speeldorp zonder de bekende Waterdag. Wat moet je doen?

Pak een tas, stop daar je handdoek, je zonnebrandcrème en droge kleding in.

Trek je zwemkleding aan. Neem goede zin mee. En bestel zoveel mogelijk zonneschijn, want het wordt weer een kletsnatte dag!!! Zal de brandweer ook weer komen???

Donderdag 17 augustus: SPROOKJESDAG

Speeldorp heeft een heel mooi sprookjesboek gekregen van een goede fee. Maar……er missen sprookjes! In de ochtend gaan we in de wijk op zoek naar de verloren sprookjesfiguren! Wil je mee doen? Haal dan het inschrijfbriefje bij Noëlle of Joyce en lever deze zo snel mogelijk weer in bij hen. Let op: er kunnen maximaal 80 kinderen mee! We hopen natuurlijk dat we in de ochtend Sneeuwwitje, Roodkapje en de anderen hebben terug gevonden. In de middag hebben we ook nog tijd om het sprookjesboek verder compleet te maken. Dit kan door gezellig mee te doen aan alle sprookjes-activiteiten in de speeltuin.

Vrijdag 18 augustus: RACEDAG

In de ochtend zijn er verschillende race- en knutselactiviteiten in de speeltuin. En in de middag kun je meedoen met een echte Speeldorp-race! Klaar voor de start? Wie durft er mee te doen? Je kunt je aan het begin van deze middag opgeven. We racen in leeftijdsgroepen. Jij bent er ook bij toch!?!

Maandag 21 augustus: SPORTDAG

Zoals ieder Speeldorp starten we ook dit jaar de 2de week weer met een sportieve dag. Met de kinderen vanaf 7 jaar gaan we in de ochtend een sportactiviteit in de wijk doen. Wil je hieraan mee doen? Zorg dan dat je het inschrijfbriefje bij Noëlle of Joyce inlevert. Verder kun je tijdens deze sportdag meedoen met heel veel verschillende sporten zoals: atletiek, balsporten, fietsen, schermen, skaten, sumoworstelen, BMX….noem maar op!! Ben jij sportief en vind je het leuk om nieuwe sporten uit te proberen? Kom dan naar de sportdag!

Dinsdag 22 augustus: ACTIEDAG

Vandaag willen we graag iets betekenen voor de wijk. In de ochtend brengen we, met een kleine groep kinderen, een bezoek aan oudere Klarendallers in de DrieGasthuizen. Vind je het leuk om mee te gaan? Lever dan het inschrijfbriefje in bij Noëlle of Joyce. Let op: er is beperkt plek en het is voor kinderen van 9 t/m 12 jaar. In de speeltuin zijn er in de ochtend én de middag leuke activiteiten voor jong en oud. Als je wil mag je je opa en oma meenemen!

Woensdag 23 augustus: KLEUTERMIDDAG & BEZOEK WATERMUSEUM !!!

Dit jaar gaan we met Klarendalse kinderen lekker picknicken in het park en daarna naar het Watermuseum. Ben je 7,8,9,10,11 of 12 jaar? Woon je in Klarendal en/ of ben je vaste deelnemer bij de club van het MFC? Dan kun je je opgeven voor dit uitje. Lever het inschrijfbriefje in bij Noëlle of Joyce. Wel even je legitimatiebewijs meenemen!

Voor de kleintjes t/m 6 jaar hebben wij een speciaal kleuterprogramma op De Leuke Linde. Van 14.00 uur tot 15.30 uur kunnen de kleuters meedoen met een super leuk programma in de tent.

Alle kinderen die niet mee gaan met het uitje of niet mee kunnen doen met het kleuterprogramma kunnen natuurlijk gewoon lekker spelen in de Speeltuin.

Donderdag 24 augustus: TALENTENDAG

In de ochtend is er een leuk verassingsprogramma buiten de speeltuin. Wil je mee? Schrijf je dan in! Je kan je inschrijfbriefje inleveren bij Joyce of Noëlle.

In de middag is het weer tijd voor de grote Speeldorp-Talentenshow!!! Natuurlijk weer in de circustent. Kun jij/ kunnen jullie zingen, dansen, playbacken, goochelen, rappen of iets anders? Geef je dan op voor de Talentenshow! Als je het leuk vindt, mag je ook dit jaar weer samen met een volwassene optreden….dus vraag je vader of moeder, of je grote broer of zus, of misschien wil je buurvrouw wel met je meedoen? Ennnnnn…….Zou de leiding dit jaar ook weer willen optreden? ?

Vrijdag 25 augustus: CIRCUS !!!

Dit mag je natuurlijk niet missen! Circus Harlekino is er weer bij om deze laatste dag van Speeldorp Klarendal spectaculair af te sluiten. Kaartjes kosten 1 euro. Het circus is alleen toegankelijk voor kinderen. Ouders wees gerust, de leiding zal goed op de kinderen passen.

 

Speeldorp Klarendal is voor kinderen van 4 t/m 12 jaar.

Je kunt het Speeldorp vinden op Bouwspeelplaats De Leuke Linde aan de Agnietenstraat.

Alle activiteiten (behalve het circus) zijn gratis.

Speeldorp Klarendal is geopend van 10.00 uur – 12.00 uur en van 13.30 uur – 16.00 uur.

Van 12.00 uur – 13.30 uur is de speeltuin gesloten voor bezoekers.

Vragen? Bel met tel: 026 – 442 48 11

Onze laatste nieuwtjes

De webredactie van Klarendal.nl probeert hier zo zorgvuldig mogelijk relevante berichtgeving voor en over de wijk Klarendal te publiceren.

Ook nieuws of initiatieven te melden dat voor buren en buurtgenoten belangrijk of interessant kan zijn? Meld het ons!