Klarendal
Zoeken in
Nieuwsberichten
Informatiepagina's

Kanjers gezocht!

Inschrijving voor spekcheques gestart

De gemeente Arnhem heeft het vrijwilligerswerk hoog in haar vaandel staan. Daarom looft ze spekcheques uit voor mensen die zich op een bijzondere manier inzetten voor medebewoners, de wijk of hun stad. Iedereen kan een Arnhemse vrijwilliger of een groep vrijwilligers aanmelden voor een prijs. De feestelijke uitreiking vindt plaats op woensdagavond 20 april. Het jaar 2011 is het Europees Jaar van de Vrijwilliger. Om dit te vieren, zal een extra prijskanjer uitgereikt worden van 1000 euro.

Voor de spekcheques is de gemeente Arnhem op zoek naar kanjers. En dan bedoelen we kanjers in het vrijwilligerswerk. Mensen, van jong tot oud, die iets goeds doen voor een ander of voor hun wijk. Dat kan iets kleins zijn, maar ook iets groots: het groen in de straat onderhouden, een kook-/eetclub oprichten, nieuwe Nederlanders taalles geven, ouderen helpen bij het invullen van ingewikkelde formulieren, een wijkfeest organiseren, ‘hangplekken’ voor jong én oud creëren of in een buurtcentrum werken.

Wie komen er in aanmerking?

Iedereen kan zichzelf, iemand anders of een groep voordragen voor een spekcheque. Een deskundige jury van vrijwilligers beoordeelt alle inzendingen en bepaalt welke genomineerden een spekcheque ontvangen. De criteria waaraan de activiteiten moeten voldoen zijn eenvoudig. Allereerst moeten ze origineel zijn en een voorbeeld zijn voor de wijk. Daarnaast moet(en) de vrijwilliger(s) zelf het initiatief tot de activiteit genomen hebben. Verder moet de activiteit al uitgevoerd zijn of in ieder geval volop in uitvoering zijn. Iets wat nog niet uitgevoerd wordt, kan dus niet meedingen naar een prijs.

Prijzen

Behalve ‘algemene’ spekcheques zijn er spekcheques speciaal voor jongeren die zich inzetten in en voor de wijk en spekcheques voor wijkbewoners die zich inzetten voor het beheer van de openbare ruimte. Er zijn meerdere prijzen beschikbaar, variërend van 250 tot 1500 euro. Het jaar 2011 is het Europees Jaar van de Vrijwilliger. Om dit te vieren, zal een extra prijskanjer uitgereikt worden van 1000 euro.

Feestelijke uitreiking

De uitreiking van de spekcheques vindt plaats op woensdagavond 20 april 2011. Voor deze bijeenkomst worden alle genomineerden en degenen die hen hebben voorgedragen uitgenodigd. Tijdens de feestelijke avond worden de prijswinnaars in het zonnetje gezet en hun activiteiten onder de aandacht gebracht.

Aanmelden

Aanmelden kan eenvoudig online via www.arnhem.nl/spekcheque. Een folder met aanvraagformulier is te verkrijgen in Wijkwinkel Klarendal – Klarendalseweg 442 OF op te vragen via de mail bij Daphne den Haan / (026) 377 37 85.

De aanmelding moet uiterlijk 21 maart 2011 binnen zijn.

DOWNLOAD HIER HET PERBERICHT

Onze laatste nieuwtjes

De webredactie van Klarendal.nl probeert hier zo zorgvuldig mogelijk relevante berichtgeving voor en over de wijk Klarendal te publiceren.

Ook nieuws of initiatieven te melden dat voor buren en buurtgenoten belangrijk of interessant kan zijn? Meld het ons!