Klarendal
Zoeken in
Nieuwsberichten
Informatiepagina's

In Memoriam – Toon Spoor

Ingezonden door Frits Jansen

Toon was een graag geziene gast op Klarendal. Zijn hart lag bij het rijden in een vrachtwagen. Zo staat mij nog een verhaal bij dat hij in de winter aan het rijden was in het buitenland, dat er wat was gebeurd en hij de baas moest bellen. Hij zei tegen de baas ‘Ik heb een probleem, me spiegel is kapot’ waarop de baas antwoordde ‘Laat hem maar maken in de volgende stad’ waarop Toon zei ‘Dat zal moeilijk’ gaan waarop de baas vraagt ‘Waarom dan?’, zegt Toon ‘De vrachtwagen ligt erop’

Ja Toon was een lekkerbek wat drinken betreft, hij spuugde niet meer en niet minder in een pilsje. Hij had ook wel veel mensen die bij hem kwamen, zoals zijn vriend Hennie Visser die ook al overleden is,  en natuurlijk Bennie Slangewal en Bisoen en de rest. Hij had 3 kinderen 2 kleinkinderen en 1 achterkleinkind  waar hij veel van hield.

En dan natuurlijk de boodschapjes die hij deed voor Thea en Lange Theet. Ook was die de laatste jaren veel te zien bij het winkelcentrum: was ie niet bij A.H dan was die wel bij de Turkse groenteboer of zoals gewoonlijk bij tabakszaak Simone waar hij iedere dinsdag en vrijdag de kartonnen dozen weg bracht van de bestellingen. Hij had ook altijd zijn woordje klaar. Hij was in principe een lieve man en eigenwijs hij had ook altijd overal een antwoord op. Heel Klarendal  kende die ouwe Toon, is het niet van Simone dan wel van daarbuiten.

Iedere Klarendaller kent Toon wel, hij was zeer geliefd bij een boel mensen en ondanks zijn leeftijd was Toon ook nog vaste beveiliger bij het Nacht van de Mode feest op het Simmersplein en stond als het moest voor iedereen klaar – die ouwe mopperkont (soms)

Rust zacht Toontje, we zullen je allemaal missen hier op Klarendal  en wensen we zijn zus, kinderen, kleinkinderen en achterkleinkinderen en de rest van de familie veel sterkte de komende tijd 

Tabakszaak Simone (eigenlijk gesloten vanwege vakantie) is vrijdag van 9 uur tot 14 uur speciaal open om mensen hun laatste eerbetoon aan Toon te kunnen laten geven op een lint voor bij het bloemstuk, en daar eventueel ook financieel aan bij te dragen.

Toon’s uitvaart is maandag 8 juli.

Onze laatste nieuwtjes

De webredactie van Klarendal.nl probeert hier zo zorgvuldig mogelijk relevante berichtgeving voor en over de wijk Klarendal te publiceren.

Ook nieuws of initiatieven te melden dat voor buren en buurtgenoten belangrijk of interessant kan zijn? Meld het ons!